Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

''Jag tror Blåvitt börjar ångra Sobralense''

Daniel Sobralense påstår sig lurad av IFK Göteborg - då dömer en legendarisk Blåvitt-profil ut köpet av brasilianaren.

- Det är inte sant. Det han gör nu mot IFK Göteborg, så gör man bara inte. Min känsla är att Blåvitt börjar ångra affären, säger Ralf Edström till FotbollDirekt.se.

- Det går att läsa mellan raderna här. Han har säkert fått ett bättre bud efter det att han skrev på och försöker nu säkert få Blåvitt att släppa honom genom att uppträda så här.

Daniel Sobralense är ett av säsongens mest uppmärksammade nyförvärv och en nyckel i IFK Göteborgs så uppmärksammade och resurskrävande nysatsning mot att åter bli en toppklubb.

ANNONS

Därför har brasilianarens dagsfärska utspel i dagens Sportbladet rört upp känslor.
Sobralense anser sig förd bakom ljuset i kontraktsförhandlingar och hävdar att han ska hela signing-bonusen på en gång i en klumpsumma och inte som det blivit nu, enligt Sportbladet, en fjärdedel per år utspridd över kontraktets alla år.

Besvikelsen är så stor hos den nyblivne Blåvittstjärnan att han öppnar för ett klubbyte.

– Det finns klubbar som kan betala om Göteborg tycker det är för mycket besvär att ha mig kvar, säger han till Sportbladet.

Lägg där till att han inte kom tillbaka som avtalat den 6 januari. Från IFK-håll har det hävdats att det var en olyckshändelse, det har tonats ner. Daniel Sobralense ser det på ett annat vis:

– Jag var arg. Förbannad. Det som hände stressade mig. Det påverkar mig och min familj och jag ville stanna hemma för att hitta en lösning innan jag kom till Sverige, säger han.

– Det är en jobbig situation för jag förstod inte vad jag skrev på. Jag blev lurad. När man skriver kontrakt ska man ta hänsyn till spelaren och klubben. Nu blev det inte alls som jag trodde.

ANNONS

Radiosportens expert Ralf Edström har svårt att förstå brasilianarens kritik:

- Jag tror nog Blåvitt börjar ångra den här affären. Jag kände direkt att det inte var ett jättebra nyförvärv - och om min känsla är rätt så har säkert Mild börjat undra vad det är han har köpt.

Men kan inte språkförbistring ha lett till missförstånd?
- Det har jag mycket svårt att se. Du är ändå ansvarig för vad du skriver på. Det här ser ut som en efterhandskonstruktion. Man måste veta vad som gäller, vad som är uppdelat och inte - är det ändå bland det viktigaste i ett kontrakt.

Hur såg du på köpet av Daniel Sobralense innan det här i dag?

- Jag kände ju direkt att det inte är något jättebra nyförvärv. Det sade jag direkt. Jag är förvånad över att Blåvitt valde att ta honom och när det nu börjar så här...

- Man måste ju ge honom en chans men han har gjort det så svårt för sig när han nu gjort som han har gjort. Man gör helt enkelt inte som han gör, det är inte rättvist mot som i det här fallet Blåvitt som valt att tro och satsa på honom.

ANNONS
Publicerad 2012-01-24 kl 14:21

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto