Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jeglertz: Ingen vinnarkänsla i Djurgården

Allsvenskan

Andrée Jeglertz togs till Djurgården som ny tränare efter att ha varit en av damallsvenskans mest framgångsrika tränare. Men i Djurgården har han haft problem att hitta samma känsla som i Umeå.

- Det som är skillnad är att jag befann mig i en miljö med vinnarkultur i Umeå. Nu är jag i ett lag som inte har samma känsla, säger Jeglertz till Sydsvenskan.

Jeglertz sågs före säsongen som ett spännande namn i par med Zoran Lukic men det stod ganska snart klart att båda hade svårt med samarbetet och det resulterade i att Lukic lämnade klubben.
Kvar blev Jeglertz som tillsammans med Steve Galloway ska försöka rädda klubben kvar i Allsvenskan.

- För mig gäller det att stenhårt köra vidare på den linje som jag tror är den rätta. Det gäller att stå upp när det blåser. Det är viktigt att spelarna vet var de har sin tränare. Vi gör små justeringar varje match men de stora riktlinjerna är de samma. Jag tror på det jag gör och jag är övertygad om att det kommer att räcka för att hålla oss kvar, säger Jeglertz till tidningen.

ANNONS

Derbyförlusten mot Hammarby var lagets femte förlust i rad och Jeglertz är allt mer pressad.

- Det är klart att det varit tufft hela säsongen. Vi befinner oss i ett prekärt läge. Förluster är väldigt jobbiga, säger Jeglertz men tillägger att han inte är orolig över att få lämna sitt uppdrag.
- Jag kan inte gå runt och tänka så. Jag fortsätter jobba utifrån mina idéer.

Han är också på det klara vad det är som har gjort att Djurgården inte klarat av att vara med och slåss om SM-guldet, utan i stället får kämpa för att klara sig kvar i den högsta serien.

- Det är många faktorer som spelar in. Vi har inte varit tillräckligt trygga i vårt eget anfallsspel och vi har släppt in för enkla mål och varit slarviga i vårt försvarsspel. Sedan har vi inte haft den lilla turen heller på vår sida.

Från att ha haft en ganska bekväm tillvaro i Umeå, där han kunde glädja sig åt seriesegrar har Jeglertz fått smaka på medaljens baksida i Stockholm.

ANNONS
Någon glamour över att vara allsvensk huvudtränare har han inte känt.

- Inte speciellt mycket. När det går tungt är det jobbigt. Men jag har många som stöttar mig på min arbetsplats.

Djurgården har med tolv omgångar kvar att spela, fem poäng upp till Hammarby på säker mark men bara en poäng ned till Gais under nedflyttningsstrecket. I nästa omgång väntar en svår bortamatch mot Örebro.

Publicerad 2009-08-12 kl 11:39
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto