Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jens Gustafsson: "Förhoppningsvis är det bara början på en lång resa"

Allsvenskan

Norrköping är i Kosovo för Europa League-retur mot Prishtina.
Jens Gustafsson hoppas att det bara är ett av många stopp i turneringen.
- Vi känner stolthet över att kunna representera IFK Norrköping i Europa, säger managern på presskonferensen inför matchen.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping krossade Europa-debutanterna Prishtina från Kosovo med 5-0 i Europa League-kvalet hemma på Östgötaporten. Nu väntar returen i den första kvalrundan. I den andra kvalrundan, dit Peking med största sannolikhet når, väntar skotska St Johnstone eller litauiska Trakai.

Norrköpings manager Jens Gustafsson hoppas på Europa-äventyret blir ett långt sådant.

- Vi känner stolthet över att kunna representera IFK Norrköping i Europa.

- Förhoppningsvis är det här bara början på en väldigt lång resa. En väldigt viktig erfarenhet för oss som förening. Att få andra referenser än Allsvenskan för att bli bättre som klubb som helhet - men också individuellt och som lag.

ANNONS

Trots 5-0 med sig från det första mötet så vill IFK Norrköping inte ta lätt på uppgiften.

- Det blir väldigt viktigt att ta kommandot och inte bjuda in Prishtina. Att verkligen se till så att vi ser ut och agerar som IFK Norrköping ska göra redan från start. Utgångsläget gör så att vi kan förändra vår matchplan efter resultatet - men framförallt vill vi göra en bra prestation och åka hem med ett bra resultat härifrån också - det har vi med oss framöver. Vi tar matchen på fullaste allvar och har respekt för motståndet, säger Jens Gustafsson.

Publicerad 2017-07-06 kl 16:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto