Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Jens T Andersson hoppar av Sef efter ett år - blir ny landslagschef

Sverige

Jens T Andersson blev ny ordförande för Svensk Elitfotboll för ett år sedan, efter en dramatisk "valrörelse".
Men nu lämnar han - för att bli ny landslagschef hos Svenska Fotbollförbundet.
Djurgårdens vd Henrik Berggren tar över Sef-klubban tillfälligt.

1:53
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges Algarve Cup-triumf i spelaren ovan.

Nyligen gick Svenska Fotbollförbundet ut med att man jagar en ny landslagschef, som ska ha ansvar för all landslagsverksamhet. Nu står det klart att det blir Jens T Andersson. Det bekräftar SvFF och Svensk Elitfotboll.

Ligaorganisationen Sef blir därmed av med sin ordförande, som klev på posten i fjol när Lars-Christer Olsson tackade för sig - och efter en tajt kamp med förre Sirius-basen Ove Sjöblom.

I en kommentar på Svensk Elitfotbolls hemsida säger Andersson:

- Det är kluvna känslor. Jag kom in i Sef för ett år sedan för att driva processer på kort och lång sikt och utifrån det har vi arbetat hårt och målinriktat tillsammans. Det har varit en glädje att vara en del av lagarbetet och att med det i ryggen gå vidare till jobbet som landslagschef. Det nya uppdraget är ännu en möjlighet att arbeta hårt för fortsatta framgångar för svensk fotboll.

ANNONS

Den tidigare AIK-sportchefen kommer tillfälligt, fram till ett extrainsatt årsmöte för Svensk Elitfotbolls under våren, ersättas av Djurgårdens vd Henrik Berggren.

Tjänsten som landslagschef med övergripande ansvar för samtliga fotbolls-, futsal- och beach soccer-landslag har tidigare inte funnits hos Svenska Fotbollförbundet. Det är den som Jens T Andersson nu får.

- Det känns synnerligen ärofyllt att få bli chef för de svenska landslagen. I en tjänst som är ny ser jag stora möjligheter till att vi kan skapa nya värden och fortsatta framgångar för landslagen och svensk fotboll, säger Andersson.

Andersson kommer tillträda sin tjänst den 21 mars.

- ­I Jens har vi hittat en utmärkt person med stor kompetens för den här rollen. Det är oerhört glädjande att han vill ta sig an uppdraget att leda arbetet med att samordna och utveckla vår landslagsverksamhet, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

ANNONS

Som Sef-ordförande har Andersson haft en plats även i SvFF:s styrelse. Men även det uppdraget hoppar han nu av.

Publicerad 2022-03-07 kl 11:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto