Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Jeremejeff återvänder för att möta BK Häcken - föredrar sin friare roll i MFF

Foto: Scanpix

Försök igen

För första gången någonsin får Alexander Jeremejeff spela fotboll i Göteborg utan att tillhöra en Göteborgsklubb. Han gillar också den skillnaden som finns mellan att spela i Malmö FF och BK Häcken.

Alexander Jeremejeff får på lördagen spela match mot BK Häcken, klubben som Malmö FF tog honom från i somras. Han ser också en skillnad i hur han ska spela som MFF-anfallare kontra BK Häcken-anfallare.

- Den rollen som en anfallare har där är väldigt förutbestämd, så det var mest att anpassa sig till den spelstilen.

- I Häcken handlar det mycket om att gå i djupled. Här är det större variation och mer situationsanpassat. Det passar mig bättre, det här.

- Det är lite annorlunda roll, man är mycket mer delaktig i spelet här och får mer boll.

Jeremejeff, som är ett efternamn med ryskt ursprung från hans pappas sida av släkten, kommer därmed tillbaka till Göteborg. Han växte upp med att spela som ytter i Örgryte IS. I en Tipselitmatch mot just Malmö FF fick han för första gången i sitt liv spela som central anfallare. Slutresultat: 5-2 till ÖIS, Jeremejeff femmålsskytt.

Efter det körde han även i Qviding och BK Häcken innan Malmö FF behövde en ny anfallare i somras. Efter försäljningen vad Vidar Örn Kjartansson är han nu en startspelare, och får än mer ansvar när bland annat Magnus Wolff Eikrem och Markus Rosenberg saknas för skador. Han förväntas mot BK Häcken få Jo Inge Berget som anfallskollega.

En liten negativ svit är att MFF:s anfallare har problem de senaste matcherna. Efter succén mot IFK Göteborg så är det ingen MFF-anfallare som har gjort mål i de tre senaste matcherna. Däremot har målet från laget ändå kommit in. Malmö FF har nämligen gjort mål i samtliga 30 tävlingsmatcher som de har spelat klart i år. 

Se Jeremejeffs mål mot IFK Göteborg i spelaren ovan.

Publicerad 2016-09-30 kl 17:03
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER