Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Johnson: "Det var ett tv-spelsmål i stil med Messi och Ronaldo"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Djurgårdens Sam Johnson avgjorde sent mot Häcken med sitt 2-1 - och det var en riktigt vacker soloprestation som avgjorde.
- Det var ett tv-spelsmål i stil med Messi och Ronaldo, säger han till Fotbollskanalen efter att ha sett reprisen på målet.

Efter Michiel Hemmen kvitterat för Häcken i den 81:a minuten såg de blårandiga ut att gå emot en tung poängförlust. Då fick Sam Johnson bollen vid mittplan. Anfallaren började driva mot mål och helt ensam mot Häckens försvarslinje drog hans sig loss och placerade snyggt in 2-1 i den 84:e matchminuten. Årets prestation på Tele2-arena.

- Det är ett tv-spelsmål och jag trodde bara på mig själv att jag kunde göra ett sånt mål. Skulle jag beskriva målet så är skulle jag använda ord som Messi och Ronaldo, säger han till Fotbollskanalen.

Vad tycker du om bortalagets försvar?
- De är bra, men när jag börjar springa så kommer de inte ifatt mig.

I och med segern så fortsätter Djurgårdens förlustfria svit på 110 dagar laget år nu upp i allsvensk serieledning. Efteråt berättade liberianen - som inför säsongen kom från division 1 och Täby-laget IK Frej - om sin utveckling i klubben.

Såna där mål gjorde du inte ens i division 1 mot Brage och Huddinge förra året, vad är det som du utvecklat i år?
- Haha, jag har utvecklats när det kommer till avslut. Förra året så försökte jag göra mål hela tiden. Nu säger min tränare åt mig att jag måste behålla mitt lugn och tänka innan du agerar.

Vad är hemligheten bakom din utveckling?
- Min tränare! Pelle är en fantastisk tränare som har utvecklat mig massor.

Även Pelle Olsson var efter matchen mycket nöjd med sin anfallare och stämde in i hyllningskören för Johnsons soloräd.

- Det är en soloprestation som avgör för oss idag. Jag tror att alla 13 000 på plats här idag är väldigt glada med att vi fick uppleva ett sånt mål.

Se målet i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-01 kl 19:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons