Jonas Olsson: Vi spelade bra i den första halvleken

En kanonstart på den andra halvleken gav Häcken lagets första seger i årets allsvenska.
Tre mål på 16 minuter tog laget till en imponerande 3-1-seger mot IFK Göteborg.

På några lyckliga minuter i början av den andra halvleken vände Häcken matchen mot IFK Göteborg. Jonas Bjurström kvitterade till 1-1 i 48:e minuten när han sprang sig fri och placerade bollen säkert förbi Markus Sandberg.
I 55:e minuten dundrade Rene Makondele in 2-1 uppe i Markus Sandbergs vänstra kryss.

Matchen började trevande utan att något lag fick grepp om spelet. IFK Göteborg började dock sakta men säkert att dominera.
I den 28:e minuten tippade Christoffer Källqvist ett skott från Andreas Drugge i stolpen. Bara tre minuter senare kom Göteborgs ledningsmål när Tobias Hysén säkert placerade bollen i mål.

IFK fortsatte att dominera resten av den första halvleken dock utan att kunna öka på sin ledning.
-Jag tycker att vi spelade bra i den första halvleken och det är synd att vi inte fick in ytterligare ett mål, sade IFK:s tränare Jonas Olsson.
Men så rasade allt i början av andra halvleken rasade allt för gästerna på Rambergsvallen och i 64:e minuten ökade Mathias Ranegie på Häckens ledning till 3-1, och matchen var i princip över.
-Vi tappade huvudena där i början av den andra halvleken. Vi hade ingen geist och ingen energi efter pausen. Jag kan inte sätta fingret på vad det egentligen beror på, sade Olsson.
IFK Göteborg försökte komma tillbaka in i matchen, men skapade egentligen inga farligheter. Häcken kunde ganska enkelt bevaka sin ledning fram till slutsignalen.

-Vi var mycket starka i den andra halvleken. Vi lyckades sätta högre press på Göteborg och bättre kontroll på mitten av planen, sade Häckens tränare Peter Gerhardsson.

-Vi har just nu mycket bra självförtroende i laget. Även om i förlorade på ett sent mål i premiären mot Elfsborg så gjorde i en bra match. Vår försäsong har också varit mycket bra.