Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jonas Thern lämnar Värnamo för Öster eller HIF: "De vill ha våra tjänster"

Miljontvisten får Jonas Thern att lämna Värnamo. Nästa samarbetspartner blir antagligen Helsingborg eller Öster.
- Till skillnad från Värnamo vill de ha våra tjänster, säger han till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen rapporterat tidigare driver den förre landslagsmittfältaren en fotbollsakademi vars kärnverksamhet är inriktad på talangutveckling. Ihop med Superettanlaget Värnamo har Thern och hans kollegor fått fram flera spännande ungdomar de senaste säsongerna – bland annat Viktor Claesson som tidigare i höstas presenterades som Elfsborgsvärvning.

Men Thern och IFK Värnamo är oense om vilken ersättning han och företaget Calcio AB har rätt att kräva från föreningen. I måndags valde Thern att lämna in en stämningsansökan på närmare fyra miljoner. Bland annat begär han pengar för spelarförsäljningar och från den premie som utgår från svenska fotbollförbundet när man blir uppflyttad till superettan.

- Våra advokater håller i det där nu, och jag vill inte gå in i detalj på de olika punkterna. Men vi anser att vi har täckning för våra anspråk och då låter vi proffsen sköta det rättsliga, för några jurister är vi inte själva, säger Thern till fotbollskanalen.se.

En av sakerna som diskuteras är just ovan nämnde Claesson. Therns bolag anser att han blivit såld till Elfsborg, vilket skulle berättiga dem till en del av övergångssumman. Men när fotbollskanalen talade med Värnamos ordförande Kaj Larsson på tisdagen var han av uppfattningen att försäljningen kan bli formellt genomförd först efter nyår.

I det läget har Therns avtal med Värnamo löpt ut, och klubben behåller hela transferbeloppet.

- I våra ögon är det glasklart, men sedan tycker väl föreningen att deras sätt att se på saker och ting är glasklart också. Men eftersom det hör till den pågående processen vill jag inte uttala mig om det. Sedan om Kaj vill gå ut med sin version är det upp till honom, säger Thern.

Han bekräftar däremot att Öster och Helsingborg är troliga samarbetspartners från och med årsskiftet. Bland de intressenter som finns för Therns fotbollsakademi har han upplevt störst entusiasm från dessa båda parter.

- Vi anser att Värnamo genom sitt agerande har visat att de inte vill ha våra tjänster. Då får vi söka oss till någon annan. Det är två spännande alternativ du nämner där, två klubbar som vi har långtgångna planer på att hitta ett samarbete med.

Vilka är troligast att ni väljer?
- Jag vet inte. Vi har träffat båda lika mycket, och sedan hör det ju till saken att Öster och HIF sinsemellan haft ett bra samarbete med spelarförflyttningar och sådant. Jesper i HIF (sportchefen Jansson) kommer ju från Växjötrakten från början också, säger Thern.

Han förklarar att han och det egna bolaget går på det alternativ som kan presentera bäst förutsättningar för att utveckla unga spelare. Fortfarande återstår dock fvissa frågetecken, bland annat kring vilka faciliteter som Thern och kompani skulle få att förfoga över för träning under vintertid.

Publicerad 2011-11-24 kl 22:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons