Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jonsons glädje - karriären inte slut: "Korsbandet ser jättefint ut"

Här är Mattias Jonsons glädjebesked.
Karriären fortsätter.
- Korsbandet ser jättefint ut, säger han till fotbollskanalen.se efter sin röntgen.

När han tvingades utgå i den bragdartade 4-3-segern mot Trelleborg befarade Djurgårdsanfallaren det värsta. Knäet kändes instabilt – och i värsta fall insåg han att smällen han åkt på kunde sätta punkt för hela yrkesbanan som elitspelare.

- Jag var väl inte inställd på det, däremot hade ju läkarna varslat om att det möjligen rörde sig om ett avslitet korsband. Men så var det alltså inte, vilket såklart känns skönt. Jag har fått reda på att skadan sitter på det yttre ledbandet och allt annat ser helt välbehållet ut, säger Jonson till fotbollskanalen.se.

Hur länge blir du borta?
- Läkarna säger att det kan ta allt mellan två till sex veckor. I förhållande till vad som kunde ha hänt är det ett mycket positivt besked ändå. Jag har stora förhoppningar om att spela mer den här säsongen.

Den 37-årige forwarden utesluter visserligen derbyt mot AIK 19 september – men tror att han efter det datumet kan börja bli aktuell för en comeback.

- Först ska ju smärtan och svullnaden lägga sig. Men efter någon eller ett par veckor är det bara för mig att pressa på. Jag har ju egentligen ingenting att förlora eftersom den här säsongen ändå är min sista. Därför kommer jag att göra mitt yttersta för att vara tillbaka så snart som möjligt.

- Exakt när det blir är svårt att säga. Jag vill bara bidra så mycket som möjligt under hösten. Kanske blir det i en handfull matcher, kanske bara i någon enstaka, säger Jonson.

Publicerad 2011-09-12 kl 12:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons