Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Jönsson mot blixtsnabb Bundesliga-debut

Wolfsburg i kris och anfallsstjärnan i jättekonflikt med Felix Magath. Det öppnar dörren för Rasmus Jönsson. Allt talar för attU21-landslagsmannen startar mot Schalke 04 på söndag.

- Det skulle vara en bonus bara att få vara med i truppen, jag har inga förväntningar på att spela, säger Rasmus Jönsson till FotbollDirekt.se.

Men möjligheterna för en blixt-debut i stormatchen mot Schalke har öppnat upp sig för Jönsson. I den nya tuffa verklighet han kommit till - där omsusade managern Felix Magath styr laget med järnhand - har korten spelats rakt i svenskens händer.

Magath och forwardsstjärnan Patrick Helmes är i mer eller mindre öppen konflikt. Helmes och anfallspartnern Mario Mandzukic fick böter på 93 000 kronor för att de "inte förhöll sig till taktiken" i senaste matchen - en del i Magaths kontroversiella bötessystem.

Den landslagsmeriterade tysken har haft träningsförbud i en vecka och var tillbaka i ordinarie träning först i går. Men stridsyxan är knappast nedlagd.

På det ser Magath ut att skifta spelsystem - efter den katastrofala starten, femtonde plats och bara en seger på fyra matcher slängs nu 4-4-2 över bord för ett 4-2-3-1. Platsen som en av tre offensiva mittfältare ser nu ut att gå till Jönsson - svensken har spelats som offensiv mittfältare till höger, medan Helmes och Mandzukic stått utanför startelvan på träningarna.

- Jag har kört både som ensam anfallare och till höger på offensiva mittfältet på träningarna. Det känns bra hittills, säger Jönsson.

- Jag kör bara på och spelar där de säger till mig att jag ska spela. Det är ett steg uppåt i allting, det märks både på och utanför planen. 

Vad har du fått för intryck av Magath hittills - han är ju känd för sin hårda stil?

- Jag har inte märkt av det. Han känns som en bra och seriös tränare. De träningar vi har haft hittills, de har varit längre än de vi hade i Helsingborg. Men det har mest varit ren fotbollsträning, inte så mycket fys.

Och Jönsson tonar ner förväntningarna på en startplats på mot Schalke. Han kom tillbaka från U21-kvalet mot Litauen och spelade match direkt mot ett amatörlag på tisdagen - med mål på första touchen som resultat.

- Jag har ingen aning om hur tränaren tänker, men det skulle vara en bonus bara att få vara med i truppen på söndag. Jag har inga förväntningar på att spela, jag har ju bara varit här några dagar. 

Publicerad 2011-09-09 kl 15:42
Annons
Annons
Annons