Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Jönsson-taket": 37 miljoner

Rasmus Jönsson närmar sig en flytt till Wolfsburg. Enligt uppgifter till FotbollDirekt har Jönsson redan besökt klubben. Och Wolfsburg är beredda att betala stort för anfallsstjärnan.

- Pengar är inget problem, säger en nyckelperson i Wolfsburgs organisation till FotbollDirekt och fortsätter:

- Jönsson är oerfaren, men samtidigt vill Felix Magath gärna ha honom och de kan lägga upp så mycket som 4 miljoner euro för honom.   

Bundesliga kan snart bli "Jönsson-ligan". Enligt FotbollDirekts initierade källa har Rasmus Jönsson och Wolfsburg haft kontakt länge - redan för två veckor sedan besökte Helsingborgs anfallsstjärna klubben och dess tränare Felix Magath.

Än så länge har affären inte blivit av, och HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg dementerade nyligen all kontakt klubbarna emellan för Fotbollskanalen.
Men enligt FotbollDirekts källa har Wolfsburg avvaktat ett möte med storsponsorn Volkswagen. Den tyska biljätten har pumpat in stora pengar i klubben och satsningen fortsätter.

Volkswagen ska snart träffa Felix Magath och klubbledningen. Då läggs strategin upp för återstående transfers i detta fönster. Ett tak på 4 miljoner euro, eller drygt 37 miljoner kronor, är satt för Jönsson.

- Minst en anfallare ska in, och det kan bli fler då Patrick Helmes har ständiga flyttrykten kring sig, förklarar källan.   

Jönsson har en huvudkonkurrent i Freiburgs senegalesiske målspruta Papiss Cissé. Denne uppges ligga bättre till på grund av större erfarenhet, men det kan alltså också sluta med bägge anfallarna, lite beroende på hur det blir med Patrick Helmes. Men Jönsson ses som en investering mer än en omedelbar målleverantör och Felix Magaths intresse för svensken är känt.

- Han ville ha honom redan när han tränade Schalke. Och Magath är van att få som han vill, han värvade nyligen mittfältaren Christian Träsch från Stuttgart och det är en kille Magath har jagat i flera år. När han bestämt sig för en spelare ger han inte upp.

Helsingborgs sportchef Jesper Jansson är i vanlig ordning fåordig när han ombeds bemöta uppgifterna.

- Det spekuleras och spekuleras, jag har ingen anledning att kommentera allting, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

Rasmus ska ha besökt dem?

- Inga kommentarer.

Kan du precis som din kollega Paul Myllenberg dementera att ni förhandlar med Wolfsburg?

- Jag tänker inte kommentera något åt något håll. Rasmus är en jättebra fotbollsspelare och då är det så här, det blir mycket spekulationer.

Publicerad 2011-08-15 kl 17:07
Annons
Annons
Annons