TV: Dalkurd vinnare i bortamötet med Sirius - efter Awads drömmål

Det blev inte en femte raka vinst för Sirius - som förlorade mot Dalkurd på fredagskvällen (2-3).
Ahmed Awad stod för matchens underhållning med sitt drömmål.

Se höjdpunkterna i spelaren.

Sirius har, efter en svag vårsäsong, kommit i gång rejält efter VM-uppehållet. Sedan förlusten mot Malmö FF tidigare i juli har Uppsala-laget tagit fyra rakar trepoängare. I förra omgången vände Sirius 0-2 till 3-2 mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

På fredagskvällen stod Dalkurd, som inte har vunnit på fem matcher, för motståndet.

Sirius skulle få matchens första riktigt farliga målchans. Efter 15 minuter spelade sprang nyförvärvet Jonas Lindberg sig fri - men anfallarens avslut smet precis förbi Sixten Mohlins högra stolpe.

Men det var bortalaget som skulle bryta dödläget. I den 25:e minuten drev Ahmed Awad förbi flera Sirius-försvarare, spelade in bollen framför mål - och Eero Markkanen kunde stöta in ledningsmålet.

- Vi måste resa oss i andra halvlek. Det kanske är som du säger att de skapar flest heta lägen, men det känns som att båda lagen kan vinna, säger Sirius-mittfältaren Christer Gustafsson i C More i halvtid.

- Det känns riktigt bra att göra mål i allsvenskan igen, och förhoppningsvis är det den första av många, tillägger målskytten Markkanen.

I den 47:e minuten utökade Awad Dalkurds ledning, efter ett otroligt lobbavslut över Lukas Jonsson. Bara två minuter senare gjorde Robin Tranberg 3-0 för Dalkurd.

Det såg länge ut att bli en bergssäker trepoängare för Dalkurd, men Sirius var långt ifrån ett slaget gäng. Först tryckte Philip Haglund in reduceringen och ett par minuter senare stod Charbel Georges för ytterligare ett fullträff.

Men Dalkurd höll ifrån och tog en mycket viktig trepoängare på fredagskvällen.

Sirius: Jonsson - Björkström, Eiswohld, Pehrsson, Arvidsson - Åhman Persson, Ogbu, Gustafsson - Lundholm, Haglund, Lindberg.

Dalkurd: Mohlin - Ceesay, De John, Thorbjörnsson, Moenza - Tranberg, Löfkvist - Strand, Awad, Ståhl - Markkanen.