JUST NU: TV: Kolla in Chibuikes drömmål, Lagerbäck!

Häcken besegrade Trelleborg med 4-2 efter att bland annat nigerianen Chibuike gjort ett snyggt solomål.

Häcken fortsätter att växa så det knakar i den allsvenska vårträdgården.

- En väldigt speciell känsla, sade Jonas Bjurström sedan han prickat in första målet i 4—2-matchen mot Trelleborg.

Den spelbegåvade 31-åringen kom i somras till Hisingen från fem säsongen i just Trelleborg och nu gick han ut på bruna Rambergsvallen med en annorlunda känsla inombords.

- Jag känner ju alla väldigt väl, men det mesta gick över så fort matchen började, säger han till TT.

- Det var framför allt före matchen det kändes konstigt att jag skulle spela mot dom.

Det kunde knappast ha gått bättre.

Klockan hade passerat halvtimmen när han snurrade upp tre gamla polare och avancerade mot avslut.

Bollen gick inte ända fram just då men minuten efter drog han på ett skott som betydde 1—0-

- Skönt, vi spelade bra då.

Häcken spelade bra hela matchen, och framför allt under första halvlek.

- Strålande, sade tränaren Peter Gerhardsson till och med.

Trots en tungsprungen plan och att snötäcke och tältfilt gjort det omöjligt att ens träna på Rambergsvallen.

- Vi har inte satt en fot där i år före den här matchen, säger Jonas Bjurström.

Häcken har nu elva matcher i rad i år utan förlust, inklusive försäsongsmatcherna.

Tre raka i allsvenskan (Djurgården, IFK Göteborg och nu Trelleborg) parkerar Häcken i allsvensk topp igen.

- Det här var ingen tung förlust, sade Trelleborgs Tom Prahl.

- Det var så solklart.

Häckens spel spritter av glädje och kreativitet, till och med under mindre lyckade yttre omständigheter, och mest surrade getingarna på det offensiva mittfältet.

Med Jonas Henriksson till höger, John Chibuike i mitten och Paulinho till vänster.

Sidled, djupled och bollar i alla led satte myror i huvudena på ändå välorganiserade och stabila Trelleborgs-försvaret, där målvakten Fredrik Persson var bra i nyckelbensskadade Viktor Norlings frånvaro.

- Vi vågar försöka hitta det spel som vi ska ha när gräsmattorna är bättre, säger Peter Gerhardsson.

Och Jonas Bjurström fyller i:

- Truppen är stark och vi försöker verkligen spela efter det som är vår filosofi.

Matchen innebar allsvensk premiär hemma på Rambergsvallen efter en hemmamatch borta och en bortamatchen (segrar mot Djurgården och IFK Göteborg).

Men nog är det konstigt att allsvenskans topplag inte drar mer än 1 723 personer?

Så var matchen:

4-2! Tröstmål för Trelleborg.

4-1! Josef Karlsson lobbar behärskat in Häckens fjärdemål och punkterar definitivt matchen.

3-1! Det bara rullar in mål på Hisingen. Mathias Ranégie kommer fri och serverar Paulinho öppet mål.

2-1! Andreas Drugge kvitterar på straff.

2-0! Bara två minuter är det dags igen. John Chibuike tråcklar sig igenom och rullar in bollen under Fredrik Persson.

1-0! I minut 32 tar Häcken ledningen mot Trelleborg. Jonas Bjurström får yta utanför straffområdet och skjuter ett hårt och välplacerat skott, som letar sig in via stolpen.

Häcken: Källqvist – Lind, Östberg, Wahlström, Forsell – Bjurström, Chatto, Henriksson, Chibuike, de Olivieira – Ranégie.

Trelleborg: Persson – Melander, Abelsson, Persson, Fuxberg – Nilsson, Drugge, Pode, Adelstam, Andersson – Jensen.

Klicka här för att följa matchen minut för minut!