Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Käck kan bädda för försäljning av Augustinsson: "Vet att han följs av andra"

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Elliot Käck har återvänt till Djurgården.
Lägligt för Dif, som är medvetna om att Jonathan Augustinsson kan bli aktuell för en försäljning.
- "Jonis" har en ambition om att komma ut i Europa, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Efter ett år i norska Start vänder vänsterbacken Elliot Käck, 29, hem till Djurgården. Där kommer han återförenas med tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, som han tidigare haft i Sirius.

- Han har väl en okej-stämpel i rumpan från oss. En jätteskicklig vänsterback och han vet väldigt väl hur vi vill att fotbollen ska spelas. Det känns jättebra. En spelare som ganska lätt kan identifiera vad vi pratar om. Alla tränare har väl sina klyschor och för honom behöver vi inte översätta vad vi säger, säger Kim Bergstrand.

Sportchefen Bosse Andersson förklarar att han är väldigt tillfreds med att få tillbaka Käck.

- Vi ville ha honom med över 2018 och förde diskussioner inför den säsongen. Nu blev det inte så att han blev kvar och det får man ha respekt för. Han ville prova på ett äventyr i Start och skrev på ett kontrakt där. Sen några månader har han varit ganska tydlig med att han vill flytta hem. Han har blivit pappa och känner att det är bäst för familjen att flytta hem. Han har haft Kim och ”Tolle” tidigare och de har varit viktiga för hans karriär. Så vi har haft en dialog och när det gäller en spelare som började som liten knatte i Djurgården har vi ett ansvar att sy ihop något, säger Andersson.

Hur mycket finns det med i tankarna nu när ni värvar Elliot att Jonathan Augustinsson eventuellt kanske kommer dra till sig intresse från andra klubbar?
- Det är klart att den biten finns med. ”Jonis” har gjort en fantastisk säsong och han fick ett väldigt stort förtroende, och tog det. Nu är han i Qatar med landslaget. Vi har stora förhoppningar kring honom och det vet Elliot om. ”Jonis” har som ambition att komma ut i Europa och det mest troliga för ytterbackar är att de byter klubb på sommaren, när det finns luckor. Vi vet att han följs av andra klubbar, svarar sportchefen.

Och då vet ni att ni har Elliot där som kan göra jobbet om Jonathan säljs?
- Ja, absolut.

22-årige Augustinsson var ordinarie förra säsongen och är just nu i Qatar med det svenska landslaget. Hans avtal med Djurgården löper över 2021.

Publicerad 2019-01-09 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons