Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Källqvist om brandtalen: "Man slänger väl ur sig några floskler..."

Allsvenskan

William Walace i Braveheart, Maximus i Gladiator eller Christoffer Källqvist i Häcken.
Vem håller egentligen bäst brandtal?
- Ouff. Jag får väl svara mig själv då, säger målvaktstränaren till Fotbollskanalen.

Foto: Discovery+/TT.

Häcken befinner sig mitt i guldstriden. Kanske blir det klubbens alldeles egen motivator som kommer att hjälpa klubben till att bärga Lennart Johanssons pokal för första gången någonsin.

För Christoffer Källqvist, målvaktstränare, håller alltid det sista brandtalet inför varje match (se här nedan).

ANNONS

Han gör det med inlevelse, han gör det med energi. Trots att han knappt vill håll ”peptalk”. Och han varken funderar eller tänker igenom vad han ska säga.

- Det där är något jag har fått ärva. Min gamla målvaktstränare hade dem innan mig. När jag tog över åkte jag på den här grejen också, säger "Krickan" till Fotbollskanalen.

Är det så?
- Det var väl ett önskemål från spelarna att det skulle vara någonting inför matcherna. Då var det bara att hugga tag i.

Det är alltid målvaktstränarens ansvar i Häcken?
- Jag vet inte om det har så innan, men min gamla målvaktstränare var här ganska länge. Jag vet inte varför det blev så.

Du gör det ju med bravur, vad känner du själv?
- Ja, du… jag vet faktiskt inte vad jag känner. Jag vet knappt vad jag säger innan matcherna. Jag är väl lite av den åsikten att jag vet inte hur många spelarna tar in av det man säger. Det handlar nog mer om sättet man säger det på och energin som blir. Det är mer det jag går på. Sedan slänger man väl ur sig ett par floskler. Det handlar nog om att få upp den sista lilla procenten energi när man väl går ut på planen.

Du ligger inte i sängen dagen innan och funderar på vad du ska säga?
- Inte riktigt. Det är klart att man funderar en liten stund på matchdag på vad man ska säga. Jag vet att jag någon gång tänkt ut vad jag ska säga och sedan när jag väl stått där kom inte någonting av det fram ändå. Då tar man det på uppstuds ändå. Om man ska ge tips till ett bra peptalk så är jag nog inte rätt person att fråga.

Discovery+ hade nyligen med ett av Källqvists brandtal i en av sina sändningar. Även Häcken själva har lagt upp klipp på klubbikonens ”peptalk”. Han fått vissa reaktioner, men de har han knappt tagit del av själv.

- Nja. Inte utifrån så. Jag har själv inga sociala medier. Min dotter kom och sa att hennes klass hade sett något av de här klippen. Annars är det inga större reaktioner. Han som filmade i cupen mot Älmhult sa att det hade fått många visningar

Dotterns klass är i alla fall någonting?
- Ja, absolut. Så länge det är positivt för klubben är det någonting. Sedan är jag inte ute efter någonting själv. Hade jag fått bestämma hade det inte visats överhuvudtaget. Då hade det hållits inom gruppen. Men det är ju jag. Jag är gammalmodig på det sättet.

Så till den viktigaste frågan. Vem av William Walace i Braveheart, Maximus I Gladiator eller Christoffer Källqvist håller de bästa brandtalen?

- Ouff. Jag får väl svara mig själv då, säger ”Krickan” med ett skratt.

Sedan lägger han till:

- Nej, jag vet inte. Det finns många som är lite kul. Men det är ingenting jag försöker apa efter. Det blir vad man känner där och då och från match till match.

Det är inga av dina favoritfilmer?
- Nej, inte så. Det är bra filmer, absolut, men inte några av mina favoriter.

Vad har du för favoritfilmer?
- Jag är Star Wars-nörd. Jag håller de ganska högt. Sedan är det Sagan om Ringen och den genren. Det är väldigt blandat.

Då är du mer åt Aragorn-hållet då, Källqvist.
- Det kan vara mer åt det hållet i sådana fall, säger han och skrattar.

Se Källqvists brandtal mot Kalmar FF drygt fyra minuter in i Twitterinlägget från Discovery+ här nedan.

Publicerad 2022-09-30 kl 15:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto