Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Källström vill bli klubbledare - Dif öppnar: "Beror på vad Kim vill"

Allsvenskan

Kim Källström vill i framtiden bli klubbledare.
Bosse Andersson ser gärna Källström i Djurgården igen.
- Det beror på vad Kim vill, men tids nog hittar han nog ett bra alternativ, säger sportchefen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Tidigare svenske landslagsstjärnan Kim Källström berättade under onsdagskvällen för Aftonbladet att han har påbörjat Uefas utbildning för tidigare spelare som vill arbeta som någon form av klubbledare i framtiden. Utbildningen sträcker sig till och med våren 2021.

- Jag har sådana ambitioner (om att bli klubbledare). Man gör inte det här utan att ha en idé om vad man vill göra, jag har en bra idé om vad jag vill göra och det här är en bra start och en bra grund för att få en bra insikt, säger han till Aftonbladet utan att vilja nämna om han vill jobba med svensk eller internationell fotboll i framtiden. 

ANNONS

Källström avslutade under 2017 sin spelarkarriär i Djurgården, en klubb som han även tillhörde mellan 2002 och 2003 innan det blev flytt utomlands till Rennes och senare spel i bland annat Lyon, Spartak Moskva och Arsenal. 

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har full koll på Källströms ambitioner, men menar att parterna ännu inte har haft kontakt om en framtida roll i Djurgården. 

- Vi har god kontakt och jag vet att han har påbörjat utbildningen. Det är ingen nyhet för mig, men som sagt var har vi en god relation och han bor ju i stan så att säga. Vi har inte diskuterat någon framtida roll, säger Andersson till Fotbollskanalen. 

Har ni inte haft någon diskussion alls om en roll i Djurgården?
- Vi har ju diskuterat framtiden och Kim äger ju sin egen framtid, men sedan har han jobbat med Discovery på tv och jag vet att han tycker att det är kul och att han har gjort det väldigt bra, men det är klart att han kollar på vad han vill göra och det vore fel om han inte är kvar inom fotbollen. När vi har diskuterat fotboll har det varit mycket annat, men han har egenskaper för att bli en bra klubbledare.

ANNONS

Varför tror du att han skulle bli en bra klubbledare?
- Han har för det första erfarenhet från en lång och framgångsrik karriär, men sedan är det också hans person. Han är en ledare i sitt sätt att vara och om man är en bra ledare får man  med sig folk. Det är grundfundamenten, men sedan har han också en passion och brinner för fotbollen. Jag vet att han i dag har kontakt med många spelare i vår trupp och att han ger råd och sådär som kan vara ovärderliga. Det uppskattas av spelare och andra.

Skulle du vilja se honom i någon roll i Djurgården i framtiden?
- Ja, absolut. Det är klart. Djurgården har varit viktigt för honom och han brinner för Djurgården. Han har varit på många matcher, följt oss och var väldigt glad över att vi vinn SM-guld. Han har även barn som spelar i Djurgården och bor här i staden. Det beror på vad Kim vill, men tids nog hittar han nog ett bra alternativ. 

ANNONS
Publicerad 2019-12-18 kl 17:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto