Kalmar ångar på: "Börjar se mer ut som förra året"

Efter en skakig inledning på säsongen verkar Kalmar FF ha hittat formen. På onsdagskvällen blev det seger över Halmstad med 1-0 (0-0).
Därmed har smålandslaget fyra raka matcher utan förlust.

-Alltid skönt att vinna en match, sade Daniel Sobralense.

Kalmar var som vanligt ett av de tippade topplagen inför årets allsvenska.
Men efter en svag inledning av säsongen har de fått finna sig i att hålla till i botten av tabellen.

-Det har blivit för många oavgjorda i år, sade Daniel Sobralense vars Kalmar har spelat sex oavgjorda matcher på de elva första matcherna.

På onsdagen mötte de Halmstad, som var tippat att hålla till i botten av tabellen, men som så här långt är ett mittenlag.

-Vi åkte hit med taktiken att stänga ytorna för Kalmar, ha tålamod och försöka ta tre poäng, berättade Halmstads tränare Lasse Jacobsson.

Kalmar började matchen med mycket energi och redan efter fem minuter hade de skapat en handfull chanser. Men ju längre halvleken led så kom Halmstad mer och mer in i matchen.

-Jag tycker att vi rent taktiskt gör det bra i första halvleken, sade Jacobsson.
-Det tekniska utförandet var inte bra, det är bara Daniel Sobralense som får godkänt, kommenterade Kalmars tränare Nanne Bergstrand för halvleken.

Andra halvleken höll ett mycket lågt underhållningsvärde, men Kalmar visade att de är i bra form just och pressade på under stora delar av de avslutande 45 minuterna.

Det såg ändå länge ut att sluta 0-0, men i den 80:e minuten kunde inhopparen Abiola Dauda sätta dit 1-0 efter ett inlägg från höger av Daniel Sobralense.

-Jag försöker alltid att hitta Dauda eller Ricardo Santos, det är de som ska göra målen. Och den här gången gick det ju bra, sade Sobralense.

Halmstad försökte att skapa tryck på Kalmar under de sista tio minuterna, men kom aldrig till några farliga lägen.

-Alltid skönt att vinna matcher, det känns som att vi är tillbaka på allvar nu, sade Sobralense.

I och med segern så börjar läget se lite ljusare ut för Kalmar efter den mycket tunga inledningen.

-Nu började det se lite mer ut som förra året, tyckte Nanne Bergstrand.

Publicerad 2010-05-05 kl 21:52