Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kalmar FF stänger inte dörren för Oliver Cabrera

Allsvenskan

Kalmar FF stänger inte dörren för fortsatt samarbete med agenten Oliver Cabrera - trots att han utreds av disciplinnämnden.
- Vi jobbar med de som har intressanta fotbollsspelare, säger ordföranden Johnny Petersson.

TV4-sporten och fotbollskanalen.se kunde på måndagen visa att Oliver Cabrera kan ha suttit på dubbla stolar i samband med Kalmar FF:s försäljning av Ari da Silva till AZ Alkmaar. Vid minst ett annat tillfälle hade han, enligt TV4-sportens dokumentation, representerat investmentföretaget OML Sport Marketing Limited, som nu fick del av Aris övergångssumma.

Eftersom Cabrera även arbetade som Aris agent kan det ha inneburit att han jobbade för två parter i samma förhandling. Förbjudet, enligt Fifas regler. Samtidigt hävdar Oliver Cabrera att han inte har något ägarintresse i OML Sport Marketing Limited, som han startade år 2002 ihop med affärsmannen Lars Lindell och förre VM-backen Marcelo Goncalves.

ANNONS

Cabrera säger sig bara arbeta för sitt eget svenska bolag med snarlika namnet OML AB. När Kalmar värvat brasilianska spelare har han ofta varit deras agenter. Men delägare i OML Sport Marketing Limited är han däremot inte, slår Cabrera fast.

- Det finns ett bolag i London, jag äger inte ens det bolaget, de har lånat namnet. Vem som äger det bolaget har inte med saken att göra, säger Oliver Cabrera till TV4-sporten.

I TV4-sportens inslag ville Kalmars ordförande Johnny Petersson inte berätta om ägarförhållandena i de företag klubben sålt spelare till.

- Vår grundinställning är fortfarande den här: Skattemyndigheten har tittat på alla våra brasilianska affärer och vi har fått godkänt från dem. Jag tror att man måste vara tydlig som klubbledare i de här lägena. Det är ju vi som sätter dagordningen. Vi har lyckats hittills med att göra affärer på det korrekta sättet, så att de tål dagens ljus. Det är vår målsättning, säger Petersson.

ANNONS

Men varför kan ni i så fall inte berätta vilka ni gör affärer med?
- Det påståendet är fel. Jag ville inte tala om företagets (OML Sport Marketing Limiteds) bolagsbildning. Jag sade att vi har kontakter med OML, de har varit medfinansiärer när vi köpt spelare. Det är inte konstigt på något sätt. Det kan finnas svenska medfinansiärer och det kan finnas utländska.

I inslaget visas ett kontrakt upp där Oliver Cabrera representerar OML Sports Marketing Limited, företaget med säte utomlands, i samband med Gais Wanderson-affär. Det är samma bolag som var inblandat vid er försäljning av Ari da Silva. Vad säger du om det?
- Han (Wanderson) har inte varit hos oss. Det enda jag vill kommentera är de affärer som vi har gjort. Och då har vi sett till så att alla sköter sina delar i uppgörelserna, vilket alltså är oerhört viktigt för oss.

ANNONS

Hur bär man sig åt för att se till det då?
- Det får man ju göra genom att företagen man samarbetar med får visa upp sina avtal.

Men då måste ju OML ha visat upp vilka som står bakom bolagen?
- Där väljer vi som vanligt att inte kommentera. Vi har haft samarbetsparners nere i Brasilien som medfinansiärer i de här affärerna. Och det har varit Lars Lindell som varit vår kontaktperson. Just av den anledningen att spelarna haft Oliver som agent.

Men Lars Lindell var ju med och startade OML tillsammans med Oliver Cabrera.
- Det är säkerligen sant som du säger. Men jag väljer att inte kommentera. Jag vet faktiskt inte vilka som startade företaget och jag vet inte vilka som var ägare i det.

Stora pengar hamnade i ett företag i Panama, med betydande sekretess kring sin verksamhet, när ni sålde Ari. Hur har ni reflekterat kring det? Och hur har du, som företräder Vänsterpartiet i landstinget, reflekterat kring det?

ANNONS
- Vi föredrar att inte ha en uppfattning kring det bolaget. Vi svarar för våra två bolag, som vi själva äger. Vi har för övrigt 350 samarbetspartners och kan inte välja att kommentera vissa av dem, och andra inte.

Men är det något ni har diskuterat internt?
- Nej.

Hur kommer Kalmar att arbeta med Oliver Cabrera i fortsättningen, med tanke på att han nu utreds av disciplinnämnden?
- Vi kommer att agera där precis som med alla andra agenter. Se till att affärerna sköts på ett korrekt sätt och tål lagstiftningens ljus. Det kommer vi att göra även i fortsättningen.

Och vad innebär det? Hur kommer samarbetet med Oliver Cabrera att se ut?
- Vi kommer att samarbeta med de som har intressanta fotbollsspelare. Men: vi kommer att vara oerhört seriösa och se till så att allting går till på rätt sätt. Jag menar, det är två som dansar i en sådan här dans. Vi har ett moraliskt ansvar som fotbollsledare. Alla våra brasilianska affärer har superkontrollerats i de skatterevisioner som varit. Vi har fått godkänt på allihopa. Vi kan i alla fall känna att de krav som vi ställt har varit korrekta.

ANNONS

Så du ser inte något hinder i att fortsätta samarbeta med till exempel Oliver Cabrera?
- Jag ser inget hinder i att fortsätta samarbeta med agenter som kommer att sköta sig. Sedan får det ju även konsekvenser för oss om Oliver inte har skött sig på andra ställen. Men vi har inte upplevt att det varit så hos oss.

Publicerad 2010-04-27 kl 16:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto