Kalmar gav Djurgården en lektion i fotboll

Kalmar körde över Djurgården med 5-1, Sebastian Rajalakso blev utvisad och kallade domaren för "fitta". Tränare Siggi Jonsson uppvisad på läktaren. Allt och lite till hände på Fredriksskans.

Cesar Santin bjöd på ett solonummer på vänsterkanten i den sjunde minueten, vek in i banan och skruvade in en boll som sannolikt skulle ha gått i mål ändå, men som extra hjälp på traven satte Jan Tauer sin panna på bollen och tryckte in ett självmål.

Fem och en halv minut efter målet kvitterade Jones Kusi Asare på ett friläge, men lyckan blev kortvarig. En minut och 36 sekunder senare ledde Kalmar igen efter att skytteligaledaren Patrik Ingelsten nickade in ett inlägg från Rasmus Elm, som snurrat upp stackars Ceesay.

En bit in i den andra halvleken visades Rajalakso ut för en tackling på Viktor Elm. Rajalakso blir vansinnig och skrek bland annat "jävla fitt-domare". Även Siggi Jonsson visas ut för protest.

Matchen var på väg att spåra ur när Kalmar FF tonade ner den sportsliga spänningen genom att Viktor Elm smekte in en frispark.

Hans storebror David satte dessutom 4-1 i den 83 minuten då han enkelt nickade in en hörna. Matchen var avgjort och skulle bara spelas av, men när alla spelarna väntade på slutsignalen klev Abiola Dauda fram och presenterade sig för hemmapubliken med ett riktigt praktmål. 5-1 blev slutresultatet i fotbollsfesten

Kalmar FF-Djurgården 5-1((2-1))
1-0 Cesar Santin (7), 1-1 Jones Kusi Asare (13), 2-1 Patrik Ingelsten (14), 3-1 Viktor Elm (56), 4-1 David Elm (83), 5-1 Abiloa Dauda (90).
Utv, Djurgården: Sebastian Rajalakso (50).
Varningar, Kalmar FF: Petter Lennartsson, Mikael Eklund. Djurgården: Andrej Komac, Jan Tauer, Kebba Ceesay.
Domare: Marcus Strömbergsson, Gävle.
Publik: 7 668.

Kalmar FF (4-3-3): Petter Wastå - Mikael Eklund, Joachim Lantz, Patrik Rosengren, Petter Lennartsson (Lasse Johansson 67) - Rasmus Elm, Henrik Rydström, Viktor Elm (Marcel Sacramento 82) - Patrik Ingelsten (Abiola Dauda 86), David Elm, Cesar Santin.

Djurgården (4-3-3): Pa Dembo Tourray - Kebba Ceesay, Markus Johannesson, Toni Kuivasto, Jan Tauer - Sölvi Ottesen (Thiago Quirino Da Silva 56), Andrej Komac, Martin Andersson (Stefan Batan 71) - Enrico Cardoso Nazare (Per Johansson 53), Jones Kusi Asare, Sebastian Rajalakso.

Publicerad 2008-05-10 kl 20:04