Kalmar hemmaslog Trelleborg

Med tio man orkade Trelleborg stå emot i 65 minuter. Sedan gjorde Tobias Eriksson 1-0 för Kalmar FF som till slut vann hemmamötet med 2-0 - svenska mästarnas tredje raka seger.

Båda lagen hade två raka segrar med sig i ryggen. Det blev dock Kalmar som fortsatte sitt segertåg och kunde därmed lägga till Trelleborg i segerkorgen tillsammans med Hammarby och Häcken.

Att det bara blev 2-0 ska gästerna tacka sin målvakt Viktor Noring för. Han stod för ett par svettiga räddningar i båda halvlekarna. Bäst av alla: straffräddningen på tilläggstid i den första halvlek. Mittbacken Rasmus Bengtsson hade räddat David Elms nick på mållinjen med handen och lillebror Rasmus fick chansen att ta ledningen på den efterföljande straffen. Rasmus Elm sköt lågt åt målvaktens vänstra hörn, men där fanns Viktor Noring som kunde hålla i bollen. En lättnad för U21-landslagsmannen, Rasmus Bengtsson, som stod vid sidan av planen och såg på.

Till den andra halvleken bytte Tom Prahl in Mattias Thylander som tog plats till vänster i backlinjen när Yousef Fakhro klev in på den vakanta positionen i mittförsvaret. Trelleborg med en man kort gick ner på 4-4-1 och backade hem ordentligt för att satsa på kontringar med en ensam Joakim Sjöhage på topp.
Nanne Bergstrand, tränare i Kalmar, bytte in Daniel Mendes till vänster i anfallet och inhopparen satte fart på sitt lag. Han brände två farliga lägen innan han i den 65 minuten spelade snett bakåt till en framrusande Tobias Eriksson som stänkte in 1-0 i nättaket. Det var bud på fler mål men 2-0 kom inte förrän en helt ren Daniel Mendes ordnade slutresultatet på tilläggstid.