POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar kan backa nio miljoner – ordförande vill se ny femårsplan

Foto: Bildbyrån

Kalmar FF sålde spelare för mer än budgeterat, men kan ändå gå nio miljoner kronor minus. En av anledningarna är sommarens sex nyförvärv.
- Vi måste ha en långsiktig plan, säger ordföranden Mattias Rosenlund till Fotbollskanalen.

Kalmar FF håller på att lösa arenasituationen där kommunen förväntas komma in som ny ägare. Något som kan bli avgörande för att föreningen ska klara av sitt ekonomiska läge. 

- Det ger oss en helt annan trygghet. Att börja med minus 13 miljoner kronor första januari varje år, det är tufft. Det är svårt att tänka längre än att försöka överleva det året. Det går inte över tid, det går inte att överprestera som vi har gjort tidigare. Vi måste ha en långsiktig plan för åtminstone fem år fram i tiden, säger ordförande Mattias Rosenlund i en intervju med Fotbollskanalen. 

I år förväntas Kalmar göra en förlust på nio miljoner kronor, vilket de också hade budgeterat för inför säsongen. Om det stannar på den siffran så har föreningen gått back 47 miljoner sedan 2010. 

- Vi budgeterade för nio miljoner minus och det byggde på spelarförsäljningar för åtta miljoner. 

- Sammantaget ser budgeten ut att hålla, om man säger så. Vi kommer landa där någonstans. 

Kalmar sålde dock spelare för mer än åtta miljoner kronor i form av Ismael, som enligt Fotbollskanalens källor gav runt tio miljoner, och Svante Ingelsson, som gav runt sju miljoner enligt 24 Kalmar. 

Däremot hade KFF en sämre start på säsongen än väntat vilket bland annat gav lägre publikintäkter. Den svaga starten tvingade också fram ett tränarbyte och sex nyförvärv. Till detta hade föreningen planerat för topp-5 i år. 

Nu ska det börja att planeras framåt. Kalmars tidigare ordförande Anders Nyblom satte julen 2013 en vision: SM-guld senast 2018. Den visionen började Rosenlund att tänka om kring redan i somras. 

- Nu handlar det om att klara allsvenskt kontrakt till 2018. Sedan får vi spika en ny vision.

Styrelsen har börjat förbereda sig för om det skulle bli superettan nästa år, men Rosenlund vill också samla alla inblandade till en konferens i november. Där ska det funderas ut Kalmar ska styras framöver. 

- Där vill jag börja från ett vitt papper utan att leda dem åt något håll. Vad som är viktigt och hur vi ska ta oss framåt. 

- Vi har en bra grund, men vi ska titta på vilken identitet vi ska ha framöver. Inte vara ”följa John” i allsvenskan, utan hitta en egen väg att ta oss framåt. Hitta en ny vision för fem år framåt. Vad som är rimligt, vad vi kan göra, vad vi ska göra, hur vi ska uppfattas, hur vi ska agera, hur många spelare vi ska ha i truppen, hur organisationen ska se ut. 

När det gäller Rosenlund, som är inne på sitt andra år som ordförande, så har det under senaste veckorna spekulerats i att han ska vara aktuell för ett jobb i föreningen istället. Detta efter att han slutade som mäklare för en månad sedan, där han själv säger att han kände för att göra något annat. 

- Många gissar och spekulerar, och det får dem gärna göra, men det är spekulationer. Det är inte därför jag slutade som mäklare. Det har inte med det att göra. Det handlar mer om min privata situation, att jag har kört fast. 

Tänker du ställa upp för omval som ordförande i Kalmar FF nästa år?
- Jag brinner för det här, så jag har inga tankar att hoppa av.  

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-29 kl 19:00

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto