POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Kalmar prioriterar förlängningar före nyförvärv

Foto: Bildbyrån.

De Kalmar FF-supportrar som hoppas på fler värvningar lär bli besvikna.
Den ekonomiskt ansträngda föreningen vill förlänga med spelare istället för att värva.
-  Jag är igång med exempelvis Herman Hallberg och det känns som vi börjar med en slutforcering där, säger sportchefen Thomas Andersson-Borstam.

Skadade trion Ismael, Herman Hallberg, och Viktor Agardius missar säsongsstarten, samtidigt som även David Elm är osäker. Till detta lånades Sebastian Starke Hedlund och Lumala Abdu till Varbergs BoIS under veckan. 

Det stora manfallet gör att Kalmar FF som flest har 18 utespelare tillgängliga till den allsvenska premiären, inkluderat två unga spelare som aldrig har spelat i allsvenskan. Trots det tänker inte sportchefen Thomas Andersson-Borstam på fler värvningar. 

- Truppen är verkligen ett levande materia ända tills fönstret stänger, men vi känner att det gänget vi har är de som kommer att göra det. 

- Vi strävar efter, utifrån vår ekonomi, att få ut så mycket som möjligt av det vi har. Vi måste vara väldigt effektiva för som det ser ut nu finns det inte utrymme att ta in nya spelare.

Den ekonomiska situationen i föreningen gjorde att Peter Swärdh inte fick in den nye anfallaren han ville ha. Det enda nyförvärvet har därför blivit Melker Hallberg på lån. 

Det som finns i budgeten lär istället hamna på att förlänga med spelare. Nyligen gav KFF ett nytt kontrakt åt Ismael, där han från att ha haft ungefär 40 000 kronor i månaden fick en rejäl löneförhöjning, enligt vad Fotbollskanalen erfar.

Trots den förlängningen har ytterligare elva spelare bara ett år kvar på kontraktet.

- Jag är igång med exempelvis Herman Hallberg och det känns som vi börjar med en slutforcering där. Det är några bollar i luften, men inte något som är hundraprocentigt klart. 

- Man kan ju också förlänga redan nu med avtal som är lite längre, som (Edvin) Crona till exempel som hade ett antal år kvar men där vi förlängde. 

Kontraktslängd i Kalmar FF

2017: Melker Hallberg (lån), David Elm, Rasmus Elm, Papa Diouf, Herman Hallberg, Filip Sachpekidis, Stefan Larsson, Marko Biskupovic, Lucas Hägg Johansson, Adel Ziarat, Anton Maikkula

2018: Viktor Elm, Tobias Eriksson, Ismael, Emin Nouri, Ole Söderberg, Svante Ingelsson, Markus Thorbjörnsson, John Håkansson, Sebastian Ramhorn (utlånad), Johan Ramhorn (utlånad), Sebastian Starke Hedlund (utlånad)

2019: Mahmoud Eid, Måns Söderqvist, Romário, Viktor Agardius, Carl Johansson, Lumala Abdu (utlånad)

2020: Edvin Crona

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-17 kl 22:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå