Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Kan Kalmar resa sig efter CL-smällen?

Kalmars hektiska spelschema kommer inte att ställa till det mot Brommapojkarna i helgen. Det menar i varje fall veteranen Lasse Johansson efter Champions League-sortin i veckan.

- Kroppen känns okej, det är ingen annan som har klagat heller. Man kommer in i ett slags tempo när man spelar mycket matcher, vi är så pass vältränade. Aggressiviteten, energin och viljan blir viktig mot BP, säger Kalmars mittfältare Lasse Johansson till FotbollDirekt.se

BROMMAPOJKARNA

Skador/avstängningar: Richard Henriksson (tveksam), Markus Karlsson (tveksam), Labinot Kelmedi (s), Max Clauss (s), David Carlsson (s), Andreas Eriksson (s),

Preliminär startelva: Kristoffer Nordfeldt – Kim Odelius, Pär Asp, Mauricio Albornoz, Miiko Albornoz – Gabriel Petrovic, Imad Chhadeh, Philip Haglund - Joakim Runnemo, Olof Guterstam, Pablo Pinones-Arce

Håll ögonen på: Miiko Albornoz. En ung teknisk spelare med en känslig vänsterfot. Hotar ständigt framåt från sin ytterbacksposition, men är samtidigt solid bakåt. Stort utropstecknen hittills i allsvenskan trots sin ringa erfarenhet.

BP-snack: - På ett sätt kan det vara ett bra läge att möta dem nu. Det är mycket möjligt att en del spelare känner sig slitna mentalt, de har spelat fyra matcher medan vi har spelet en. Samtidigt har de varit i riktigt bra för form den senaste tiden, säger BP:s assisterande tränare Roger Sandberg.

- Vi känner oss i bra form med en gott självförtroende. Vi går in i en viktig period nu, det är inte långt upp till femte, sjätte plats. Men vi har fullt fokus på det vi gör och tittar inte alltför mycket uppåt i tabellen.

KALMAR FF

Skador/avstängningar: Mikael Eklund (s), Marcus Lindberg (s),

Preliminär startelva: Petter Wastå – Emin Nouri, Stefan Larsson, Joachim Lantz, Tobias Carlsson – Henrik Rydström, Tobias Eriksson, Rasmus Elm – Daniel Sobralense, David Elm, Daniel Mendes

Håll ögonen på: Daniel Sobralense. Hade en trög fjolårssäsong, men har blommat enormt i år. Växt in i Kalmars sätt att spela och är ett mycket användbart offensivt vapen. Kan stundtals försvinna ur matcherna för att sedan blixtra till.

Kalmar-snack:
- Två saker att tänka på inför BP. Dels att vi inte släpper in första målet som vi gjort några matcher nu och tvingats jaga. För det andra ska vi försöka få till försvarsspelet lite bättre så att vi kan kontra på dem och inte dem på oss, säger mittfältaren Lasse Johansson.

- Den här matchen är en väldigt intressant situation för att se hur långt det här laget har klarat av sin kognitiva utveckling, alltså den tankemässiga utvecklingen. När man nu kommer från en bra prestation men där det ändå fanns känslor av stor besvikelse skall man nu ladda om på kort tid till en tuff bortamatch mot Brommapojkarna. Det här är en helt ny match jämfört med vår hemmamatch för en vecka sedan, säger tränare Nanne Bergstrand till klubbens hemsida.

FotbollDirekt-kommentar: - Bortalaget Kalmar har matchats oerhört tufft på senaste tiden och det lär finnas en del mentalt slitna spelare och trött ben inför drabbningen mot BP. Kim Bergstrands manskap stod upp bra mot regerande svenska mästarna sist, men orkade inte hela vägen. Brommapojkarna får nu tillbaka en del nyckelspelare och kan mycket väl ta poäng hemma på Grimsta.

Publicerad 2009-07-25 kl 15:34
Annons
Annons
Annons