Keenes mål gav Elfsborg nytt hopp

Elfsborg letade efter ljuset i fotbollsmörkret och hittade det med ett märkligt mål av James Keene.

1-0 (0-0) mot Brommapojkarna bröt den gamla otäcka trenden - en enda poäng på tre spelade matcher.
BP hade inte roligare minnen med sig till Borås Arena. 1-4 senast mot Djurgården, sved. Och Elfsborgs 0-5 mot MFF smärtade värre än så.

Ändå dröjde det länge innan Elfsborg började påminna om det lag man var före motgångarna. Man hade spelet, men inte precisionen. Passningar gick fel och riktig udd på attackerna blev det sällan.
BP däremot skaffade sig lägen, trots boråsarnas spelövertag. En lurig frispark från Pablo Pinones Arce var nära att smita in, Och Philip Haglund var i ett läge förbi Ante Covic i Elfsborgsmålet men fick för dålig vinkel.

Målet som löste upp åtminstone några av Elfsborgs nervknutar kom på hörna från Stefan Ishizaki, åtta minuter in på andra halvlek. Bollen tog i bröstet på Keene som stod precis där han skulle och närmast som en reflex kunde styra bollen i mål.
Keene sprang på allt och lite till och var en ständig irritation för BP-försvaret. Brommapojkarna jobbade sig fram till ett par farliga lägen, även sedan Elfsborg fått bättre styr på nerverna, men mer än nära blev det aldrig.