Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kennedy sätter press på Djurgården: "Vill visa att de kan vinna derbyn"

Allsvenskan

Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglu sätter press på Djurgården inför måndagens derby.
- Jag tror att Djurgården är mest pressade, säger mittfältaren.

Kennedy Bakircioglu har missat en hel del matcher på grund av skadeproblem den här säsongen. Så hur är hans form just nu, inför derbyt mot Djurgården under måndagen?
- Det går åt rätt håll. Jag har varit i bättre form, om jag ska vara ärlig. Jag vet inte om jag kan säga att jag är i hundraprocentig form, säger Hammarby-kuggen.

- Men fysiskt är det inga problem. Nu har jag ändå spelat två-tre matcher och fått ett par riktiga genomkörare. Så jag är på rätt väg, och jag klarar av att spela 90 minuter. Det är inga problem. Sedan gäller det att hitta formen, och man behöver oftast fyra-fem matcher innan man hittar sig själv riktigt bra.

ANNONS

"Djurgården mest pressade"
Hammarby ligger elva i allsvenskan och har åtta poäng ner till nedflyttningsplats. Djurgården ligger sexa och behöver vinna derbyt för att på riktigt hänga med i striden om Europa-platserna. Blåränderna har sex poäng upp till AIK på tredjeplatsen.

- Jag tror att Djurgården är mest pressade. De vill väl börja visa att de kan vinna derbymatcher, plus att vi slog dem i våras. Så de är säkert revanschsugna. De är också med och nosar där uppe fortfarande, medan vi inte kommer ha samma press på oss, säger Kennedy Bakricioglu.

- Går vi in och gör det vi ska tror jag att det blir jobbigare för dem till slut. Om det står 0-0 kan de kanske bli för ivriga ju längre matchen går och göra saker de inte är vana vid. Då får vi försöka ta tillvara på det och straffa dem.

Kennedy avslutar:

ANNONS

- Jag tror att Djurgården har stor respekt för oss, även om de vill framstå som att de har en bättre placering än oss och har en kaxigare attityd att ”nu ska vi bara gå ut och vinna mot Bajen”. Men det kommer inte att bli så lätt för dem, absolut inte. Vi kommer kriga in i det sista.

Se derbyt mellan Djurgården och Hammarby på Cmore Sport eller på TV4 Play Premium. Avspark klockan 19.05. Sändningen börjar 18.45.

Se Nahir Besaras klackmål mot Djurgården i derbyt i våras i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-24 kl 06:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto