Kennedys målexplosion räddade DIF

Ödesmatch och streckstrid. Då blev det målfest på Stadion. Och hat-trick av "iskalle" Kennedy.

- I dag tog jag mina chanser, det var därför jag gjorde mål, säger han till Canal Plus.

Djurgården brukar vara beroende av Mattias Jonson för att laget ska ta poäng. Så när anfallaren tvingades utgå efter en knapp halvtimma, och DIF dessutom låg under med 0-1, såg det inte allt för ljust ut. Då såg Jonsons ersättare till att DIF lyckades dra det längsta strået.

Kennedy Igboananike hade inte gjort ett ända spelmål på hela säsongen och gjorde sitt senaste mål, på straff, i omgång sju. När han ikväll ersatte Mattias Jonson var det nog inte många DIF-fans som vågade hoppas på någon vidare succé. Då smällde den vindsnabbe anfallaren in ett hat-trick.

– Är man forward måste man ta sina chanser. Tar man inte chanserna gör man inte mål. Men i dag tog jag mina chanser, det var därför jag gjorde mål, säger han till Canal Plus.

Det var nästintill omöjligt att se att det var en ödesmättad streckmatch som spelades på Stadion ikväll. Fredrik Jensen gav gästerna ledningen efter 24 minuters spel, men bara sju minuter senare presenterade sig Djurgårdens danska nyförvärv, Nicolai Agger, sig för sin ny hemmapublik när han kvitterade med ett mycket läckert solomål. Ett resultat som stod sig in i paus.

I den andra halvleken brakade så allting loss. Kennedy gjorde sitt första mål för matchen i den 49:e minuten, vilket gav DIF en 2-1 ledning. Men så med dryga kvarten kvar av matchen ändrades allt. På knappt tre minuter blev det tre mål och fansen slets mellan hopp och förtvivlan. Fredrik Jensen tryckte in sitt andra för kvällen i den 74:e minuten och kvitterade till 2-2. Kennedy svarade minuten senare med ett snyggt 3-2 mål, och minuten efter det kvitterade Kristian Haynes återigen för TFF.

– Det ville inte gå vår väg i dag. Det kunde lika gärna varit åt andra hållet, säger Trelleborgs tvåmålsskytt Fredrik Jensen till Canal Plus.

Anledningen till TFF-anfallarens besvikelse var att, för dagen, glödhete Kennedy Igboananike smällde dit avgörande 4-3 med cirka tio minuter kvar av matchen. Målet innebär att Djurgården tog sig upp på säker mark i tabellen och knuffade ner Trelleborg på kvalplats.

- Det känns jättebra, säger matchvinnaren Kennedy.