Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kennet Andersson Blåvitts "tillfälliga lösning i sportchefsfrågan"

Allsvenskan

IFK Göteborg har förgäves sökt efter en ny sportchef.
Nu kliver Kennet Andersson in som tillfällig lösning – och får en ”större operativ roll”.
Det skriver Blåvitt på sin hemsida.

Foto: Bildbyrån.

VM 94-hjälten Kennet Andersson sitter sedan tidigare i IFK Göteborgs styrelse och han sitter även med i klubbens sportråd. Nu får Andersson en ”större operativ roll”, på grund av att Blåvitt ännu inte lyckats slutföra rekryteringen av en ersättare till Mats Gren, som fick sparken i mitten av oktober.

Blåvitt presenterar det själva som en ”tillfällig lösning på sportchefsfrågan”. Ett antal kandidater för tjänsten har intervjuats, skriver klubben, men man bedömer att ett tillsättande av tjänsten inte är nära förestående och ger därför Andersson större mandat.

- Då vi inte ser det som realistiskt att tillsätta tjänsten inom kort – samtidigt som den nuvarande lösningen med delade tjänster är ohållbar – har vi samtidigt som sökandet fortlöper kommit fram till en tillfällig lösning, säger klubbdirektör Max Markusson i en kommentar.

ANNONS

Klubben skriver att Andersson kommer att "de nya sportsliga strategier som tagits fram, efterföljs och implementeras"

- Vi behöver helt enkelt fler arbetstimmar på Kamratgården. Av tidigare erfarenheter vet vi att delade och utökade tjänster inte är kvalitativt försvarbara, säger Max Markusson.

Publicerad 2019-03-28 kl 12:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto