POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

KFF-back tvingas till operation: "Då ska skiten bort"

Foto: Bildbyrån.

En halvlek i allsvenskan.
Därefter har KFF:s Henrik Löfkvist gått skadad.
- Jag har inte varit i den här situationen tidigare, säger backen till Fotbollskanalen.

Henrik Löfkvist startade i den allsvenska premiären för Kalmar FF mot Sirius. Men i halvtid tvingades mittbacken kliva av med ljumskada. Åkomman har hållit borta sedan dess - och nu väntar operation för mittbacken som lider av ljumskbråck.

- Jag kollade upp det förra fredagen och då konstaterade de att jag hade bråck. Vi har väl inte riktigt vetat av vad det har varit. Det är det som har gjort att det tagit sådan tid, säger Löfkvist till Fotbollskanalen.

På tisdag ska operationen äga rum. Men därefter blir rehabiliteringsperioden förhoppningsvis inte särskilt lång.

- Då ska jag få bort skiten, säger han och fortsätter:

- Det låter lite dumt när man säger operation, men den gör att jag är tillbaka på två veckor. Det går mycket snabbare än vanlig rehab. Den här rehaben jag kört nu har inte hjälpt, får man ju säga. Den har jag gått med en månad utan att det hjälpt. Kanske att jag är tillbaka till de sista matcherna före sommaruppehållet.

Hur tänker du kring att ha gått skadad utan att rehaben egentligen har hjälpt?
- Jag gjorde magnetröntgen för över en månad sedan och då trodde man att det var det här programmet som skulle hjälpa. Det är väl lätt att säga nu att man skulle gjort den andra kollen på en gång, men skadan har inte visats på magnetröntgen eller så där och då är det väldigt svårt. Bråcket har inte visats, men självklart känns det lönlöst. Det är så det är nu och det går inte gräma sig över det som varit.

Skadesmällen var egentligen Löfkvist första i karriären. Innan han kom till Kalmar FF inför säsongen spelade han 26, 24 respektive 28 matcher för Dalkurd.

- Det är klart att det är tufft. Jag har inte varit i den här situationen tidigare, men nu får man lära sig det också. Man märker hur mycket man uppskattar fotbollen när man är borta. Man tar det lite för givet när man väl är där ute på planen.

Vad sätter skadan dig i för position i och med att du är ny för säsongen?
- Det är aldrig bra att vara skadad och de andra som spelat har gjort det bra. Det är inte optimalt, men sedan vet tränaren och jag om min kapacitet. Det går inte gå runt och vara orolig för det, det känns dumt. Nu gäller det att bli frisk och sedan köra på. Jag vet vad jag kan och då är spel som gäller.

Publicerad 2019-05-03 kl 14:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå