Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

KFF närmar sig ny tränare: "Jobbar med färre antal namn"

Allsvenskan

Uppskattningsvis en vecka till tio dagar.
Sedan beräknas Kalmar FF ha en ny tränare på plats.
- Vi är där vi vill vara i processen, säger sportchefen Jörgen Petersson till Fotbollskanalen.

Foto: TT.

För två veckor sedan knöt Malmö FF till sig succétränaren Henrik Rydström.

Det innebär att Kalmar FF för tillfället står utan tränare.

Men det verkar som att Smålandsklubben är på väg att hitta en lösning.

- Det kan bli klart om några dagar, det kan ta en vecka eller tio dagar till. Vi är där vi vill vara i processen och är noggranna i det vi gör. Där är vi. Det går inte att svara på den frågan överlag, säger sportchefen Jörgen Petersson till Fotbollskanalen.

När du säger en vecka till tio dagar så låter det som att ni börjar röra er mot någon form av slutfas?
- Det jag menar med svaret är att det är jättesvårt att säga. Det beror på hur dialogen går med dem vi pratar med. Då finns det alltid saker som kan dra ut på tiden och ibland så går det framåt. Slutmålet är detsamma: att vi i god tid innan vi startar säsongen har gjort klart med en ny tränare. 

ANNONS

Kort efter Rydström-avskedet berättade Petersson att det inkommit runt 80 ansökningar till KFF om det vakanta tränarjobbet. Det har varit högt och lågt, bekräftar KFF-sportchefen, och berättar att klubben fått sovra i intresset.

- Med tanke på att sociala medier kommit in i bilden så påverkar det även oss i sådana här situationer. Det dyker upp intresseanmälningar från alla möjliga håll, egentligen från hela världen. En del är mer logiska än andra och det kommer massor av tips om tränare. Nu har det lugnat ner sig, tycker jag. Också för att vi säger att vi är i en process där vi jobbar med ett färre antal namn.

Hur många namn rör det sig om?
- Ungefär fyra till sex antal namn. 

Barometern har tidigare uppgett att Henrik Jensen, assisterande tränare i Midtjylland, samt Jens Karlsson, U19-tränare i Bodø/Glimt är av intresse för KFF. Aftonbladet rapporterade på onsdagen att den svenske ex-landslagsmannen Oscar Hiljemark diskuteras innanför väggarna i östra Småland.

ANNONS

Peterson lägger locket på.

- Vi kommenterar inte namn överhuvudtaget. Den dagen när vi är klara med något och ska presentera vem det är så kommer jag också att kommentera runt det namnet.

Hur har ni blickat i tränarjakten? Norden? Utanför Norden?
- Det finns ett naturligt område att gå i kring närområdet och i de nordiska ligorna. Men vi har inte stängt dörren på något sätt. Det handlar mer om vilken typ tränare det är och att vi hittar rätt. 

Samtidigt är det silly season-tider och redan har två av den gångna säsongens nyckelspelare, Oliver Berg (till Djurgården) och Sebastian Nanasi (lån från MFF), lämnat föreningen. Nyligen berättade Peterson att det finns ”intresseförfrågningar” för succékeepern Ricardo Friedrich. KFF-sportchefen vill förtydliga vad han menar.

- Det där är lite tolkat som det är. Frågan var om vi hade fått någon förfrågning på honom. Då så jag nej i förhållande till en konkret övergång. Däremot finns det alltid, vill jag säga, diverse olika agenter som kollar möjligheter om en spelare kan tänka sig vara intresserad eller hur kontraksläget ser ut. Det kommer på ganska många spelare, inklusive Ricardo.

ANNONS

Det är alltså inte nära förestående att han lämnar?
- Absolut inte. Men jag tänker inte sitt och ljuga och säga ”det är ingen som har ringt om Ricardo”. Då hade jag inte talat sanning. Men det är inget konkret. 

I truppen sitter två spelare som fick speltid i allsvenskan 2022 på utgående kontrakt. Det handlar om Johan Stenmark och Filip Sachpekidis. Där är inget beslut fattat.

- Där har vi inget avslut i någon riktning, men vi har en dialog med båda, avslutar Peterson.

Publicerad 2022-12-01 kl 13:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto