POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

KFF-spelare dök inte upp på träning - nu vidtas åtgärder: "Ingen rolig situation"

Foto: Bildbyrån.

Chidiebere Nwakali dök inte upp på Kalmars träningspremiär.
Nu kommer föreningen att vidta åtgärder mot spelaren.
- Det här är ingen rolig situation, säger KFF:s sportchef Jörgen Petersson till Barometern

Kalmar FF gjorde inför förra säsongen klart med nigerianske mittfältaren Chidiebere Nwakali, 23, som däremot aldrig kom till spel i fjol i allsvenskan. Enligt Barometern berodde det på att mittfältaren blev sjuk i malaria. Mittfältaren var samtidigt, enligt tidningen, förra sommaren på väg till en klubb i Norge, men blev i stället kvar i föreningen.

När KFF under onsdagen inledde försäsongsträningen fanns Nwakali heller inte på plats. Nu meddelar därför sportchefen Jörgen Petersson att föreningen kommer att vida åtgärder mot spelaren. Detta med anledning av att spelaren inte meddelat en anledning till frånvaron.

- Han hade på sig att vara här fram till klockan fem. Det var han inte och då får vi agera därefter, säger Petersson till Barometern. 

Petersson svarar däremot inte på vilka åtgärder som kommer att vidtas mot spelaren.

Det finns regler på arbetsmarknaden att rätta sig efter. Det här är ingen rolig situation varken för honom eller oss att det har blivit så här. Vi har en bra dialog med hans agent Atta. Förhoppningen var att "Chidie" skulle vara här så vi skulle kunna reda ut saker och ting, säger han till tidningen. 

Enligt Barometern har Nwakali tidigare hävdat för tidningen att han känt sig mobbad av föreningen och att han funderat över att stämma föreningen till Fifa med anledning av den behandling som han anser sig ha fått av föreningen. 

Publicerad 2020-01-08 kl 18:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå