Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

KFF-topp öppen för att bryta med missnöjda spelare: "Kom till mig"

Allsvenskan

Spelare är missnöjda och vill ha bort Henrik Jensen, enligt fotbolldirekt.se.
Jörgen Petersson menar att det är direkt felaktigt.
- Det har inte funnits några sådana samtal, säger KFF:s sportchef till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Halmstads BK
IFK Norrköping
Halmstads BK
STREAMA IDAG 13:45
IFK Göteborg - Västerås SK
IFK Göteborg
Västerås SK
STREAMA IDAG 16:00
IF Elfsborg - Mjällby AIF
IF Elfsborg
Mjällby AIF
STREAMA IDAG 16:15
GAIS - AIK
GAIS
AIK
STREAMA IMORGON

Häromdagen uppgav fotbolldirekt.se att det finns ett utbrett spelarmissnöje gentemot Kalmar FF:s tränare Henrik Jensen. Dansken påstås ha visat brist på lyhördhet under en längre tid samt haft svårt att ta kritik, vilket fått bägaren att rinna över från spelarhåll.

Enligt sajten har situationen eskalerat till den grad att spelarrådet haft ett möte med sportchef Jörgen Petersson där man framfört att man vill bli av med sin tränare.

Jensen själv har slagit ner kritiken och missnöjesbilden som målats upp kring honom. När Fotbollskanalen pratar med Jörgen Petersson menar han att rapporteringen innehåller direkta felaktigheter.

Annons

- Jag delar inte alls det som står på Fotbolldirekt. Jag har suttit med i alla möten med spelarrådet och det som skrivs stämmer inte alls överens med det som har sagts. Texten innehåller ett antal rena faktafel, säger KFF:s sportchef.

- Sen finns det alltid spelare som är missnöjda, och så har det varit ända sedan jag kom hit 2020. Någon är missnöjd med speltid, träningen, tränaren eller vad fan som helst. Det är jag van vid. Men jag är inte van vid att en missnöjd spelare tar det till media.

Han tillägger:

- Men det är ett fritt land.

Att vara nära sina spelare är en nyckel, menar Petersson. Sportchefen berättar att han har varit i kontakt med flera i truppen och fått försäkringar om att det inte finns någon substans i Fotbolldirekts rapportering.

- Jag pratar med spelare och ledare varje dag. Men har man tio poäng på tolv matcher är folk frustrerade, och det måste man acceptera. Det hade varit värre om ingen brytt sig. Jag i min roll måste se vad jag kan göra bättre. Har jag hittat rätt i kvalitet och karaktär? Tränare ska titta på sitt och spelare ska titta på sitt. Alla måste göra det bättre.

Annons

Hur hanterar du situationen som nu uppstått internt?
- Som du säger, jag hanterar det internt.

Vad konkret kommer du att göra?
- Det kan inte vara en envägskommunikation, utan vi måste hantera det här ihop. Vi kommer alla att prata. Hela spelartruppen och alla ledare.

Fotbolldirekt påstår sig ha pratat med flera spelare. Hur ser du på den kritik om brist på lyhördhet, exempelvis, som framförs mot Jensen?
- Säger spelarna det så säger de det. Det har jag ingen åsikt om. Jag pratar med Henrik och spelarna varje dag, och jag delar inte den beskrivningen. Det är alldeles för många faktafel i texten och tyckande från individer som är missnöjda.

- Jag har inga problem med att folk är besvikna eller missnöjda. Men jag hade önskat att det hanterats på ett annat sätt (inte i media, reds. anm).

Rapporteringen kommer så klart att nå fram till truppen. Känner du någon oro kring hur det här kommer landa bland spelarna?

Annons
- Nej. Det som är viktigt i alla tuffa lägen är att man samlar ihop sig och drar åt ett håll. Att man skapar en kraft som är större än enskilda spelare och ledare. Det blir ingen skillnad på det även om det här (rapporteringen) blir ett onödigt motstånd att ta sig över.

När spelare är missnöjda kan det ju vara svårt att få alla att dra åt samma håll.
- Det beror på. Är motståndet så pass stort att man som spelare vill vara ett motstånd, då är det bara att komma upp till mig så tar vi en diskussion om man ska vara kvar i föreningen eller inte. Det krävs att alla spelare som är kvar visar att man vill vara kvar.

Finns det anledningar att göra förändringar i truppen?
- Beslut om förändringar har vi redan tagit. Vi får se om synen på vad vi behöver ta in förändras, men det tror jag inte. Det kan bli så att vi tar in någon spelare extra men det beror i så fall på skadeläget.

Annons

Petersson har varit i kontakt med Jensen under dagen.

Hur han tagit emot det som skrivits?
- Det vill jag inte kommentera.

Vad gör du för att säkerställa att det inte påverkar honom?
- Från dagen Henrik kom till oss har han inte haft några problem med att hålla fokus. Det är en stenhårt arbetande tränare som gör allt han kan för att vi ska prestera på ett så bra sätt som möjligt. Det kommer inte att bli någon skillnad med honom.

Du har varit med på alla möten med spelarna och rådet. Vad har framförts om Jensen där?
- Vi måste backa bandet. Samtal med spelartruppen och rådet har jag haft hela tiden, och det dyker alltid upp spelare som inte är tillreds med sin situation. Ibland lämnar de spelarna och ibland knyter de näven och fortsätter. Det som skiljer den här gången är att någon eller några har kontaktat media om det.

Annons

Vad har nått fram till dig kring Jensen?
- Det går jag inte in på, för det är sådant vi bearbetar och jobbar med. Men det finns ingen diskussion om att truppen tycker att Jensen ska lämna, som man kan få intrycket av i texten. Det har inte funnits några sådana samtal, avslutar Petersson.

KFF är nästjumbo i allsvenskan.

Publicerad 2024-06-14 kl 15:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto