Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

KFF:s sportchef: "En ny tränare ligger nära till hands"

Allsvenskan

Henrik Jensen förhandlar med en annan klubb.
Tränaren lämnar troligtvis Kalmar FF de närmaste dagarna.
- Det är vår ambition, säger sportchef Jörgen Petersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Halmstads BK
IFK Norrköping
Halmstads BK
STREAMA IDAG 13:45
IFK Göteborg - Västerås SK
IFK Göteborg
Västerås SK
STREAMA IDAG 16:00
IF Elfsborg - Mjällby AIF
IF Elfsborg
Mjällby AIF
STREAMA IDAG 16:15
GAIS - AIK
GAIS
AIK
STREAMA IMORGON

Högst sannolikt kommer Kalmar FF och Henrik Jensen att gå skilda vägar i dagarna. Enligt Expressen är dansken på väg att bli assisterande tränare i Burnley.

När Fotbollskanalen når de rödvitas sportchef Jörgen Petersson bekräftar han att ett skifte på huvudtränarposten ligger i korten. Inom kort.

- Henrik har fått tillåtelse att ha dialog med en annan förening. Stefan Larsson (tidigare assistent) är just nu ansvarig för laget. I övrigt är resten av staben intakt.

- Jag kan inte gå in på mer detaljer än så. Både Henrik och vi har en dialog med den här föreningen. Och om han redan nu är borta från våra träningar innebär det givetvis att det ligger nära till hands att bli en ny tränare.

Annons

Tror du att det blir så?
- Jag är för gammal för att tro mycket, säger 59-årige Petersson till Fotbollskanalen.

- Vi är i det här läget just nu. Vi körde igång träningen i måndags och laget har gjort det jättebra. Går Henrik till en ny förening blir det så. Då kör vi på med tränarna vi har kvar här.

Då blir det Stefan Larsson som tar över huvudtränarjobbet?
- Ja. Vi har sedan en tid tillbaka haft högt utbildade P19-tränare och i staben för att inte hamna i tidspress om vår huvudtränare försvinner under säsongen. Om det blir så och det fungerar med Stefan, han trivs och det rullar på så kommer han att fortsätta.

- Men känner han eller vi att det inte fungerar finns det ingen tidsgräns. Om vi tar det beslutet efter 30 eller 65 dagar spelar ingen roll (eftersom Larsson är Uefa pro-utbildad, vilket är ett krav för en huvudtränare i allsvenskan).

Annons

Så han blir interimtränare i första hand?
- I första skedet blir det så. Men ingenting är klart än.

KFF hade annars haft 60 dagar på sig att hitta en ny Uefa pro-utbildad tränare, enligt SvFF:s regelverk. 

Petersson tror att ett slutgiltigt besked om Jensens framtid tas de närmaste dagarna.

- Ett beslut ligger i närtid.

Om det skiter sig för Jensen med den här klubben. Tar han över verksamheten i KFF igen då?
- Det är en hypotetisk fråga.

Men ett fullt möjligt scenario?
- Han pratar med en annan förening, då kan vi alla ana att det kommer bli ett tränarbyte (i KFF). Sen finns det alltid saker som måste bli klart först: dokumentation, påskrifter och sist detaljer. Ambitionen är att Henrik ska ha ett nytt jobb.

Att parterna går skilda vägar följer kort efter FotbollDirekts rapportering om ett utbrett spelarmissnöje mot Jensen, något som huvudpersonen själv och Petersson har slagit tillbaka mot.

Annons

I en intervju med lokaltidningen Barometern beskrev Simon Skrabb hela situationen som "en cirkus". Han menade också att laget måste fokusera på fotboll och sluta med all "Paradise Hotel-skit".

Inget samband finns, menar KFF:s sportchef som garvar när ovan citat kommer på tal:

- Haha, jag förstår vad han menar.

- Han är förbannad över att någon enskild spelare yttrade sig på ett negativt sätt och spred skit. Då finns det ju stora likheter med en del dokusåpor, utan att nämna några namn. Men min förhoppning är att Simon inte följer den typen av program!

Petersson vill inte gå in på vad som har sagts mellan spelare och ledare när de talat ut om den senaste tiden skriverier:

- Men jag kan säga så här: Det som skrevs var helt fel. Jag vet vad som är sagt (på alla möten) och jag kan till 100 procent säga att det aldrig har varit uppe på tal att spelarna vill ha bort tränaren. Enskilda spelare kanske har åsikter, ja. Men så kommer det alltid att vara, avslutar KFF-sportchefen.

Annons

Jensen har basat över Kalmar FF i ungefär ett och halvt år. I fjol förde han de rödvita smålänningarna till en sjätteplats i allsvenskan.

Publicerad 2024-06-19 kl 17:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto