Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kiese Thelin delges brottsmisstanke för bengalfirandet

Allsvenskan

Isaac Kiese Thelin höll i en bengal under MFF:s guldfirande.
Snart kommer stjärnan delges brottsmisstanke.
- Det är låg tröskel att vara skäligt misstänkt, säger åklagare Henrik Nordquist till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån.

Forwarden Isaac Kiese Thelin, 32, hamnade i blickfånget efter Malmö FF:s guldfirande i fjol. Detta då han höll i en brinnande bengal på innerplan, upplyft av supportrar som hade stormat innerplanen.

SvFF:s disciplinnämnd har redan bötfällt den himmelsblå stjärnan med 10 000 kronor för det inträffade.

Parallellt har Kiese Thelin varit föremål för en polisutredning, där misstankar funnits om brott mot ordningslagen. Även det kopplat till bengalfirandet på Eleda Stadion. 

Åklagare Henrik Nordquist uppger nu för Aftonbladet att 32-åringen inom kort kommer att delges misstanke om brott mot ordningslagen och förhöras som misstänkt för händelsen.

Annons

- Vi vill höra hans version om varför han hade bengalen i handen och sedan får vi ta det därifrån. Det är låg tröskel att vara skäligt misstänkt och långt kvar till att bli åtalad, säger Nordquist till tidningen.

- Det är mest formellt korrekt att delge honom brottsmisstanke så att han har sina rättigheter, att han kan ha med en försvarare.

Kiese Thelins privata ombud, advokat Abraham Zeito, berättar för samma tidning att MFF-stjärnan är "förvånad" över att han kommer delges misstanke om brott. Zeito själv kallar det för "befängt". 

Samtidigt förväntar sig båda att åklagaren kommer lägga ner misstankarna efter förhör.

- Isaac har inte begått ett brott mot ordningslagen. Han har varken fört in bengalen, tänt på den eller haft för avsikt att bränna av den. Den har räckts över till honom, riktad mot hans ansikte i en hastig och kaosartad situation mitt i guldfirandet. Det fanns inget annat handlingsutrymme än att ta emot bengalen. Han har gjort allt för att ingen ska komma till skada. Det är inget brott, och det är inte straffbart, säger Zeito till Aftonbladet.

Annons

Även Mahame Siby, utlånad till franska Bastia, straffades av SvFF (20 000 kronor) efter MFF:s guldfirande. Han kommer dock inte att delges någon brottsmisstanke, meddelar åklagare Nordquist.

Publicerad 2024-06-23 kl 22:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto