Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kiese Thelin ensam anfallare i MFF: "Inget jag tänker på"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF kan inleda allsvenskan med bara en renodlad anfallare.
Inget som Isaac Kiese Thelin har något emot, samtidigt som han är beredd på nyförvärv.
- Jag förstår att klubben kollar nu när Buya (Turay) är borta, säger han.  

6:41
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från MFF:s möte med Djurgården i spelaren.

MFF och Mohamed Buya Turay bröt kontraktet i förtid efter att anfallarens sociala situation blivit ohållbar. Sedan förra säsongen har de tappat Ola Toivonen och Jo Inge Berget, och i vintras lånades Malik Abubakari ut.  

Schweizisk media har rapporterat att MFF har ögonen på FC Aaraus Shkelqim Vladi, men några timmar före det svenska transferfönstrets stängning är Isaac Kiese Thelin ensam center i truppen.  

- Jag tänker inte så mycket, om jag ska vara helt ärlig. Det upp till “Danne” (Daniel Andersson, sportchef) att fokusera på det, jag får vara så redo som möjligt. Det är klart att det är kul, man har mycket ansvar. Det är inget jag funderat på. Varenda spelare vill spela alla matcher, men det är klart att om man är själv så är det kanske större chans att man får göra det. Men jag förstår att klubben kollar nu när Buya är borta, säger han till Fotbollskanalen. 

Annons

Innebär det mer ansvar om du är den enda anfallaren?  
- Nej, det tycker jag inte. Utan jag har stort ansvar, är en av ledarna här, så det är något jag gärna tar på mig. Men vi är flera som behöver ta stort ansvar, det är inte bara upp till en. Men det är inget som jag står och tänker på faktiskt. Vi får se vad Danne gör, men sedan finns det spelare som också kan spela på min position.  

Chefstränaren Henrik Rydström har sagt att de inte letar efter en anfallare med Kiese Thelins starka ställning, utan någon som kompletterar honom.  

Hur känns det att ha det förtroendet från klubben?  
- Det är fantastiskt så klart, jätteskönt. Det är någonting man har jobbat sig till och varenda spelare vill ha det förtroendet. När man har det så är det skönt och man får jobba hårt - när man inte har det så kan det vara tufft, men då måste man också jobba hårt. Det är inget nytt, jag har varit i båda sitsarna. Det ger lite mer ansvar men när man är en av ledarna i truppen så är det något jag gillar. 

Annons

Kiese Thelin säger att han är mindre involverad i spelet i Rydströms 4-2-3-1-formation. Däremot har 30-åringen ett stort ansvar i presspelet, där han ska “sätta tonen” för resten av laget. Under fyra matcher i årets svenska cupen-spel blev det två mål. Men Kiese Thelin vill inte avslöja sin målsättning gällande antalet mål i allsvenskan.  

- Det vore dumt att säga här men man har lite i huvudet var man vill hamna ungefär. Vill inte säga det här men mer än förra året siktar vi på. 

Jag gissar att det är tvåsiffrigt?  
- Tvåsiffrigt är alltid bra så klart. Men jag brukar sällan sätta någon siffra så utan man får ta det som det kommer.  

Vem vinner skytteligan?  
- Jag, hoppas jag. 

Isaac Kiese Thelin gjorde 16 mål i alla turneringar förra året. Totalt har det blivit 43 mål på 103 matcher i Malmö FF.  

Annons
Publicerad 2023-03-28 kl 18:40

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto