POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
7v

Kindberg: "Jag har blivit schavotterad på folktribunalens altare"

Foto: Bildbyrån

HÄRNÖSAND. Brottsmisstankarna har inneburit en smäll för Daniel Kindbergs ekonomi.
Och han menar att hans namn tagit skada av medias rapportering.
- Man blir schavotterad på folktribunalens altare, sa Kindberg i rätten under onsdagen.

Under onsdagen var det dags för bland annat punkten personalia i rättegången mot bland andra Daniel Kindberg. Då gick de tilltalades personliga förhållanden igenom. När Kindberg och hans försvarsadvokat Olle Kullinger fick chansen att yttra sig kopplat till det trycktes det bland annat på hur den förre ÖFK-ordförandens ekonomi tagit skada av brottsmisstankarna.

Kullinger förklarade att händelsen lett till att Kindberg inte har kvar sitt vd-jobb hos Östersundshem och att Kindberg fått hoppa av sitt uppdrag som ordförande i Östersunds FK. När Kullinger sedan frågade hur möjligheterna till att ha en inkomst i nuläget ser ut svarade Kindberg:

- Det är helt omöjligt. Det finns ingen möjlighet till att jobba över huvud taget.

Kullinger och Kindberg kom även in på hur brottsmisstankarna påverkat Kindberg som person överlag.

- Jag har inte varit hemlighållen i media och jag har inte hemlighållit mig själv. Man blir ju schavotterad på folktribunalens altare, då är det bara att stå där. Alla som kan följa någon form av media det senaste ett och ett halvt åren kan ganska lätt inse att det är en omöjlighet i förtroendebranscher att under de här omständigheterna behålla förtroendeuppdrag eller annat uppdrag. Det låter sig inte göras.

Advokat Kullinger: Hur är den känslan, att bli dömd utan möjlighet att kunna försvara sig?
- Det finns ju olika så kallade häxjakter i media. Det finns sådana som du kan förstå, som ligger i sakens natur, där det finns en vilja att ha en dramaturgi runt en älskad, upplyft och välkänd person.

- Sen finns det personliga vendettor som drivs av hat, som är okritiska och som är rena förföljelser. Jag kan intellektuellt förstå att de inträffar men däremot så skadar de kanske mer. Det har varit så under en lång tid, det är djupt olyckligt.

Kindberg menar att han sedan han blev brottsmisstänkt fått leva på "sparade medel".

- Skadan jag lidit är enormt stor ekonomiskt sett. Det är otroligt många miljoner som jag har förlorat. Det är en sak, men min möjlighet till att återvinna (pengarna) känns just i dag väldigt utmanande för att uttrycka det diplomatiskt.

Åklagaren yrkar på att Kindberg, och de andra tilltalade, ska betala tillbaka omkring 15 miljoner kronor till staten vid fällande dom. Kindberg bedömer att hans förmögenhet är mindre än det beloppet.

- Det är väldigt svårt att värdera. Men jag kan säga att om de anspråk som åklagaren har ska räknas in i kalkylen så landar jag på minus, sa Kindberg på en fråga från åklagaren under onsdagen.

Kindberg samtycker till samhällstjänst om det skulle bli aktuellt efter att dom fallit. Han förnekar brott.

Publicerad 2019-09-25 kl 11:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå