Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Klart: Anders Svensson stannar i Elfsborg

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blir inget spel i den indiska ligan för Anders Svensson. Nu står det klart att mittfältaren stannar i Elfsborg.
- Det känns rätt både i magen och i hjärtat, säger Svensson till Elfsborg hemsida.

Elfsborg får behålla veteranen Anders Svensson under den allsvenska guldstriden trots allt. Den tidigare landslagsmittfältaren, numera mittback i Boråslaget, har haft ett anbud från den indiska ligan men stannar nu i allsvenskan säsongen - och karriären - ut.

- Det känns väldigt skönt nu när jag har tagit beslutet att stanna, det känns rätt i både magen och i hjärtat, säger Svensson enligt Elfsborgs webbplats inför dagens match mot Gif Sundsvall.

- Att få spela klart min sista säsong i karriären i Elfsborg som verkligen är min klubb och dessutom få göra det i en guldstrid.

En faktor som spelat viss roll kring Anders Svenssons funderande om att flytta till Indien eller inte handlar om beskattning, enligt vad Fotbollskanalen erfar.

Om man ska tjäna rejält med pengar och slippa skatta för de inkomsterna i Sverige så måste man vara skriven i utlandet i minst sex månader, och den indiska ligan sträcker sig bara över tre månader. Alltså hade Svensson behövt hålla sig i utlandet ytterligare minst tre månader eller ta upp inkomsten i Sverige och då hade väldigt mycket försvunnit i skatt.

Se när Anders Svensson grundlurade Kevin Walker tidigare i år i spelaren ovan.

Publicerad 2015-08-30 kl 14:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons