Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Efter AIK:s överklagan - matchen mot Sirius flyttas

Allsvenskan

Matchen mellan Sirius och AIK som skulle spelats 10 september flyttas efter överklagan.
Det meddelar AIK på sin hemsida under fredagen.

Foto: Bildbyrån

AIK skulle ha rest till Uppsala för att möta Sirius i allsvenskans 19:e omgång den 10 september. Men efter att AIK fått sin överklagan igenom under ett möte med Överklagandenämnden under fredagen, står det nu klart att matchen skjuts upp.

AIK skriver på sin hemsida att inget nytt datum är fastställt, utan klubbarna ska tillsammans med Tävlingskommittén bestämma ett nytt datum då matchen ska spelas.

AIK kommunicerade sin framställan om att flytta matchen enligt följande på sin hemsida i slutet av augusti:

"Spelschemat gällande Allsvenskans 19:e omgång har skapat en stor diskussion bland de allsvenska klubbarna då omgången är planerad att genomföras 1-2 dagar efter att både A-landskamper och U21-landskamper spelas runt om i Europa, vilket bryter mot gällande praxis vad gäller antalet vilodagar. AIK Fotboll skickade tidigare i augusti 2020 in en framställan till TK då klubben ville flytta den allsvenska matchen mellan IK Sirius FK och AIK som var planerad att spelas torsdagen den 10 september 2020".

Annons

Då Tävlingskommittén avslog AIK:s framställan, bestämde man sig för att överklaga till Överklagandenämnden.

Sirius framförde att "de förordar att matchen ligger kvar samma datum som är fastställda för omgången och menar att det är samma förutsättningar för alla allsvenska klubbar då Sirius även de har spelare som är aktuella för landslagsspel och att förutsättningarna därför är lika för båda lagen".

AIK, å andra sidan, menade på att så inte var fallet då Sirius har två spelare aktuella för landslagsspel samtidigt som AIK har åtta. 

Men nu står det alltså klart. AIK vinner överklagan och matchen flyttas.

Publicerad 2020-09-04 kl 16:32

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto