Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Efter skallningen - Moro stängs av i flera allsvenska matcher

Allsvenskan

Nasiru Moro skallade Robin Tranberg och blev utvisad.
Nu står det klart att Örebro-spelaren bestraffas med flera matchers avstängning. 

Foto: Bildbyrån

Nasiru Moro.

Det var i senaste omgången av allsvenskan som Örebro-spelaren Nasiru Moro skallade Varbergs Robin Tranberg och blev utvisad. Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd har utrett händelsen under veckan - och nu har nämnden fattat sitt beslut.

Utöver den automatiska avstängningen stängs Moro av i ytterligare två matcher för skallningen. Det betyder att ÖSK-försvararen totalt stängs av i tre allsvenska matcher.

"Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt matchvideon konstaterar disciplinnämnden att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar två matcher", skriver nämnden i sitt beslut.

Annons

Nasiru Moro missar därmed två bortamatcher mot Norrköping och Malmö, men även det viktiga bottenmötet hemma mot Östersund.

ÖSK-spelaren har tidigare uttalat sig om händelsen i lokaltidningen Nerikes Allehanda.

- Jag var väldigt ledsen. Jag tänkte på att jag hade satt mitt lag i en riktigt svår situation eftersom vi behövde alla våra spelare på planen och hur kämpigt alla hade på grund av mig. De tre senaste dagarna har jag inte mått bra men jag måste fortsätta att vara stark och försöka stötta laget, säger Moro till NA.

Nasiru Moro värvades till Örebro i somras och har noterats för fyra matcher i ÖSK-tröjan.

Publicerad 2021-09-17 kl 09:46

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto