Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Kindbergs tilltänkte ersättare stoppas från ÖFK av kommunen

Allsvenskan

Ante Strängby föreslogs av valberedningen att bli Östersunds FK:s nye ordförande.
Nu står det klart att han stoppas från uppdraget, av Östersunds kommun.
- En tråkig dag för fotbollen i Jämtland, säger ÖFK:s presskontakt Niclas Lidström till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån/Östersunds FK

Planen är nu att en styrelse utan ordförande ska väljas in på Östersunds FK årsmöte på torsdag, den 14 mars. Så fort valberedningen kan presentera ett nytt förslag till ordförande ska sedan ett extra årsmöte utlysas.

Det var i januari som Östersunds FK:s valberedning meddelade att man föreslog att Ante Strängby skulle väljas till ny ordförande vid klubbens årsmöte i vår, och därmed bli den långsiktiga ersättaren till Daniel Kindberg. Kindberg valde att avgå som ordförande efter att det i december väckts åtal mot honom på fyra punkter (grov trolöshet mot huvudman i två fall, medhjälp till grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott).

ANNONS

Men nu får inte Strängby ställa upp i ordförandevalet. 51-åringen, som är finanschef hos Östersunds kommun och vice vd för det kommunala holdingbolaget Östersunds Rådhus AB, fick nyligen beskedet att kommunen ser på uppdraget i ÖFK som en "otillåten bisyssla". Efter fackliga diskussioner meddelar nu den allsvenska klubben att kommunens beslut står fast: Strängby får inte bli ÖFK:s nye ordförande.

- Det är en tråkig dag för mig och mina närmaste som vet hur mycket jag sett fram emot att bli ordförande för Östersunds FK, säger Strängby i en kommentar på klubbens hemsida.

ÖFK:s presskontakt Niclas Lidström till Fotbollskanalen:

- Det här är jättetråkigt. Alla som vet vem Ante Strängby är vet att han brinner otroligt för fotbollen och att han kan skilja på jobb och den här sysslan. Kommunen delar uppenbarligen inte den tanken.

ANNONS

- Det är en tråkig dag för fotbollen i Jämtland. Och det här är jobbigt för oss (ÖFK).

Strängby har kommenterat situationen i ett långt inlägg på Facebook.

"Jag kommer inte att bli ordförande i Östersunds FK på årsmötet på torsdag. Min arbetsgivare anser att min anmälda bisyssla är både förtroendeskadlig och hindrande, men ger mig samtidigt ett erbjudande om att jag skulle kunna få kandidera om jag inte fortsätter vara vice vd i Östersunds Rådhus AB och är tjänstledig på 50 % för att vara ordförande i Östersunds FK", skriver Strängby och fortsätter:

"Jag har en stor önskan om att bli ordförande i Östersunds FK. Jag är dock en man av principer och anser att jag inte kan låta en offentlig arbetsgivare diktera villkoren för hur en ideell förening ska ledas och styras. Det blir konsekvensen om någon måste vara tjänstledig för att ta ett ideellt uppdrag. Jag kan inte heller låta en offentlig arbetsgivare visa vägen för att avgöra vem som kan bli ordförande i en ideell förening. Hade jag haft en starkare ekonomi hade det alltså varit möjligt, att vara finanschef i Östersunds kommun och ordförande i Östersunds FK".

ANNONS

I samma inlägg skriver han också:

"Tack för allt stöd jag fått, jag har aldrig känt mig så uppskattad av så många som jag gjort under de här månaderna, samtidigt har jag aldrig känt mig så ifrågasatt av några få för något jag inte förstår. Heaven and hell!".

Daniel Kindberg var tidigare vd för det kommunalägda bostadsbolaget Östersundshem samtidigt som han var ordförande i Östersunds FK.

Publicerad 2019-03-11 kl 18:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto