Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Kjäll lämnar tränarposten - blir fotbollschef

Allsvenskan

Örebro gör förändringar i ledarstaben.
Nuvarande managern Axel Kjäll slutar som tränare och blir fotbollschef, samtidigt som klubben meddelar att en ny tränare ska rekryteras.
- Det känns bra att få det här förtroendet, säger Kjäll till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Örebro SK har haft en tung vårsäsong i allsvenskan och laget ligger näst sist i tabellen. Nu meddelar man att managern Axel Kjäll, som tränat ÖSK, får en ny roll.
Kjäll blir fotbollschef samtidigt som ÖSK skriver att man ska rekrytera en ny huvudtränare.

- Det känns bra att få det här förtroendet. Samtidigt är det lite blandade känslor när jag meddelade tränarstaben och spelarna. Men det här är en process som pågått under en längre tid, säger Kjäll till Fotbollskanalen. 

Han kommer ha ett övergripande ansvar över A-laget, men också över akademin och damverksamheten. ÖSK:s ambition har länge varit att få in en ny tränare. En process som ännu inte är klar. 

ANNONS

- Vi arbetar just nu med att anställa en huvudansvarig tränare samtidigt som Axel går in i en ny roll som fotbollschef. Som fotbollschef kommer han att hantera frågor runt herrarnas A-lag som spelarrekrytering, scouting och spelarförsäljning. Samtidigt är rollen bredare med ansvar för flera långsiktiga utvecklingsfrågor i klubben. Han kommer också att vara ytterst ansvarig för vårt nystartade damlag samt ÖSK:s akademi, säger ÖSK:s ordförande Carl Pauly i en kommentar på klubbens hemsida. 

ÖSK:s vd Simon Åström:

- Vi har arbetat långsiktigt med att förbereda förändringen och Axel Kjäll har samlat värdefulla erfarenheter för att kunna kliva in i sin nya roll. Den managerlösning vi har haft sedan 2018 har varit det bästa sättet att optimera våra resurser de senaste åren. Vi har haft ett starkt och högkompetent team men det har bestått av för få personer. Därför tillför vi ytterligare en resurs i teamet i form av en ny huvudansvarig tränare för A-laget, som innebär att Axel kommer att fokusera på de arbetsuppgifter som normalt ligger hos en sportchef, samt de långsiktiga utvecklingsfrågorna i klubben.

ANNONS

På sin hemsida skriver ÖSK att processen med att anställa en ny tränare pågått under en tid och ÖSK bedömer att det hela kommer bli klart under EM-uppehållet. 

- Vi söker en tränare som kan bygga vidare på det vi gjort, som delar vår vison och målbild som vi jobbar efter. Sen hur laget ska spela och liknande är upp till tränaren, säger Kjäll till Fotbollskanalen.

ÖSK:s första match efter EM-uppehållet är den 5 juli då man ställs borta mot Djurgården.

Allsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
12 Varbergs BoIS 17 5 3 9 -16 18
13 IFK Värnamo 17 4 5 8 -10 17
14 Degerfors IF Nedflyttning-kval 17 3 2 12 -21 11
15 Helsingborgs IF Nedflyttning 17 2 4 11 -16 10
16 GIF Sundsvall Nedflyttning 17 3 1 13 -27 10
Publicerad 2021-05-25 kl 13:11

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto