Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Klart: Malmö FF lånar ut Björkqvist till Utsikten

Allsvenskan

Markus Björkqvist lånas ut till Utsiktens BK.
Det meddelar Malmö FF på sin hemsida.
- Jag ser fram emot att samla på mig erfarenhet, säger han.

Foto: Bildbyrån

Markus Björkqvist kom till Malmö FF som 15-åring och fick under fjolårssäsongen gör sin allsvenska debut i en match mot Mjällby. Nu lånas talangen ut över säsongen 2022. Han kommer spela för Utsiktens BK i superettan.

- Markus har klarat steget till seniorfotboll träningsmässigt och behöver nu regelbunden speltid på seniornivå. Vi bedömer att förutsättningarna för det är bra i Utsikten och ser fram emot att följa hans utveckling i superettan under 2022, säger sportchef Andreas Georgson på klubbens hemsida.

18-åringen själv kommenterar utlåningen som följer:

- Det här var det bästa som kunde hända mig just nu. Konkurrensen i MFF är stentuff och jag är glad över att vi kunde hitta den här lösningen. Jag ser fram emot att samla på mig erfarenhet av seniorfotboll men också att få spela regelbundet. Det kommer gynna mig i min utveckling och jag hoppas att komma tillbaka till Malmö FF som en bättre och klokare fotbollsspelare, säger han.

ANNONS
Publicerad 2022-01-27 kl 16:41

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto