Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Mikael Lustig avslutar karriären

Allsvenskan

Mikael Lustig, 35, lägger skorna på hyllan.
Årets säsong med AIK blir hans sista i karriären.
- Det har varit en stor ära för mig att spela i AIK, säger han till klubbens hemsida.

1:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se ett av "Seb" Larssons mål från i år i spelaren ovan.

LÄS ÄVEN: Sebastian Larsson lägger skorna på hyllan


I augusti 2020 vände Mikael Lustig hem till Sverige då han skrev på för AIK. Högerbacken har varit en nyckelspelare sedan dess men dragits med skadebekymmer i år.

Den 35-årige högerbacken har haft ett utgående kontrakt med Gnaget, och därmed har framtiden varit oklar. Men nu har ett beslut fattats.

På torsdagen meddelar Lustig, via AIK:s hemsida, att han avslutar karriären. Årets säsong i den svartgula tröjan blir hans sista.

- Tack AIK Fotboll. Omedelbart när jag kom till AIK kände jag mig varmt välkommen av alla. Det har varit en stor ära för mig att spela i AIK och jag kommer minnas tillbaka till den här tiden i mitt liv under lång tid framöver, säger Mikael Lustig till AIK:s hemsida.

Annons

- Jag vill rikta ett stort tack till supporterna, personalen på Karlberg, mina medspelare och alla andra som jag träffat under åren i klubben. Nu kör vi in i kaklet, fem matcher återstår och den första är ett derby på söndag.

Totalt har Mikael Lustig gjort 70 matcher i AIK-tröjan, men nu återstår det alltså bara fem innan han lägger skorna på hyllan.

Sportchef Henrik Jurelius:

- Mikael anslöt till AIK när klubben resultatmässigt svajade och var mitt i en pandemi med utmanande förutsättningar. Hans intåg blev naturligt och positivt på alla sätt. Mikael har tagit ett stort ansvar i laget på träning som match. Jag vill tacka Mikael för hans insatser i klubben på och utanför planen. Ett stort tack även för hans insatser för svensk fotboll.

Mikael Lustig inledde karriären i Umeå FC innan han tog steget till Gif Sundsvall. 2008 lämnade han Sverige för en flytt till Rosenborg, och därefter har 35-åringen även representerat Celtic och Gent i Europa. 

Annons

Högerbacken var under många år även en tongivande spelare i Sveriges landslag. Från debuten i Blågult 2008 fram till att han avslutade landslagskarriären ifjol noterades Lustig för 94 landskamper. 

Publicerad 2022-10-13 kl 12:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto