Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Klart: Petter Andersson tillbaka i Bajen: "Älskar Hammarby"

Foto: TT

Det har varit på gång ett tag - och nu är det helt klart. Petter Andersson återvänder till Hammarby.
- Jag älskar Hammarby, säger mittfältaren till klubbens hemsida.

Redan i november förra året avslöjade Fotbollskanalen att Petter Andersson var på väg tillbaka till Hammarby. Då försökte mittfältaren bryta sitt kontrakt med danska FC Midtjylland för att genomföra sin rehabilitering i Stockholm efter en knäskada. 

I april bekräftade Midtjylland att 31-åringen lämnar klubben i sommar, och nu meddelar också Hammarby på sin hemsida att Andersson är klar. Den skadedrabbade Bajen-profilen har skrivit på ett avtal som löper över 2018.

Men på hemsidan skriver Bajen också följande om kontraktet:

"Givet olika scenarier under kontraktstiden är avtalet utformat på ett sätt som ger båda parter en så god trygghet som möjligt". 

Andersson jobbar just nu på att komma tillbaka på allvar efter en knäoperation.

- Vi är oerhört nöjda med att få tillbaka Petter till Hammarby. Det är en spelare som har oerhört mycket att tillföra på fotbollsplanen. Han kommer nu att slutföra sin rehab hos oss för att förhoppningsvis kunna stå på fotbollsplanen i januari igen, säger sportchefen Mats Jingblad till Bajens hemsida.

Petter Andersson spelade i Hammarby mellan 2003 och 2008 och blev då en stor publikfavorit, innan han lämnade för holländska Groningen.

- Jag har alltid strävat efter att en gång återvända hit, och jag är otroligt glad och tacksam över att vara tillbaka i Hammarby. Jag kom hit som en ganska blyg norrlänning, och det är här jag har vuxit upp och formats. Jag älskar Stockholm och jag älskar Hammarby. Jag är extremt taggad att ta mig tillbaka och spela fotboll för Hammarby igen, säger Andersson själv.

Publicerad 2016-07-16 kl 16:14
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER