Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

KLART: Rasmus Jönsson till Wolfsburg

Allsvenskan

Nu är det klart. Rasmus Jönsson lämnar Helsingborg och går till tyska Wolfsburg.
- HIF har betytt mycket för mig, säger Jönsson.

Som fotbollskanalen.se tidigare har skrivit är Felix Magath ett fan av Rasmus Jönsson. I vintras var det nära att Magath köpte Jönsson till sitt dåvarande lag Schalke 04 - nu är Jönsson klar för Magaths nya lag Wolfsburg.

Helsingborg bekräftar försäljningen i ett pressmeddelande. Enligt klubben är det hela en del av en uttänkt strategi.

- Vår strategi är att utveckla talanger för att sedan låta dem gå vidare i karriären, samtidigt ska vi komma ihåg att vi är en del av näringskedjan i Europa. Vi jobbade hårt för att sälja nu och sedan låta Rasmus gå efter säsongen men det var inte ett alternativ för köparen, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg i pressmeddelandet.

ANNONS

Helsingborg har nu sålt tre nyckelspelare under sommaren - Alexander Gerndt och Marcus Nilsson till Utrecht och nu Jönsson till Wolfsburg. HIF jobbar nu hårt för att få in ersättare, framförallt på anfallssidan.

- Vår ambition är att få in ytterligare någon spelare i truppen, säger Myllenberg.

Jönsson själv är nöjd med övergången och passar på att tacka klubben han nu lämnar.

- HIF har betytt mycket för mig, jag har allt att tacka klubben och fansen för min framgång. Att HIF ger mig den här chansen är jag oerhört tacksam för och den är allt för bra att tacka nej till, säger anfallaren.

Wolfsburg ligger på femtonde plats i Bundesliga efter fyra omgångar. Anfallarna som Jönsson främst konkurrerar med är tysken Patrick Helmes, och kroaterna Srdan Lakic och Mario Mandzukic.

Publicerad 2011-08-29 kl 15:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto