Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: Stockholmsderby spelas inför premiären - turnering med allsvenska lag spikad

Allsvenskan

Uppskjutna seriestarter - då möts allsvenska lag i en träningsturnering.
Den 23 maj ställs Hammarby mot Djurgården i ett derby.
- Vi behöver spela och få matcher i benen, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Den senaste tiden har allsvenska Hammarby, Djurgården, Sirius, Örebro och Norrköping, tillsammans med Brage från superettan, planerat för att spela en träningsturnering inför de uppskjutna seriestarterna.

Nu har matcherna spikats. De kommer att spelas på lördagar under maj månad.

- Vi har fört en diskussion om olika sätt att få spela. Vi behöver spela och få matcher i benen genom träningsmatcher, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen. 

Upplägget innebär bland annat att Hammarby och Djurgården kommer att mötas i ett derby, den 23 maj. En plan som Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson, bekräftar för Fotbollskanalen. Samt att det inte kommer att koras någon vinnare.

Annons

Hammarbys sportchef, Jesper Jansson, om upplägget:

- Vi har ett förslag om matchen mot Djurgården, som vi kommer gå ut med inom kort. Alla vi sportchefer snackade igår om upplägget.

Ett derby är alltid ett derby, hur tänker ni kring det?
- Det är en träningsmatch så den är inte så stor. Det kommer inte vara någon publik. När vi möts i serien, det är en viktig match. Det här är mer att förbereda oss på något sätt. Man får ta hänsyn till situationen och restriktioner som finns. Man får hjälpa varandra.

- Vi måste börja komma i fas. Under normala fall planerar man tidigt träningsmatcher utifrån en seriestart, men nu har det inte varit läge att göra det. Så det här handlar om att, på någorlunda sätt,  förbereda oss så gott det går.

Matcherna kommer att spelas utan publik, meddelar flera av klubbarna på sina officiella hemsidor.

Annons

På sin hemsida skriver Sirius följande:

”Matcherna kommer genomföras så att de följer de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten förordar”.

Folkhälsomyndigheten har tidigare meddelat att man vill att "onödiga resor" ska undvikas, med anledning av coronavirusets spridning i landet.

Även svenska cupen är tänkt att spelas i maj. Men att en träningsturnering bokats in, där Hammarby som är kvar i cupen ingår, ska inte tolkas som att det fattats något beslut om att skjuta upp cupspelet ytterligare.

- Det är inga fastställda dagar i svenska cupen än. Skulle det krocka så får man i så fall slopa träningsmatcherna. Vi diskuterar varje vecka hur man kan läggas upp programmet och kommer det träningsmatcher så måste naturligtvis de matcherna vika för det, säger Lars-Christer Olsson som är ordförande i Svensk Elitfotboll och dessutom andre vice ordförande i SvFF:s förbundsstyrelse, till Fotbollskanalen.

Annons

Vilka veckodagar är svenska cupen tänkt att spela på?
- Vi har inte lagt några planer på det. Det får avgöras av coronaviruset och Folkhälsomyndigheten och lägga tävlingsmatcherna i första hand. 

Utgångspunkten är fortfarande att svenska cupen ska spelas i maj?
- Ja, det är förhoppningen. Men allt står skrivet i stjärnorna naturligtvis. Vi får improvisera och vi tar beslut när vi behöver ta beslut. Därför kan det komma ganska nära själva matcherna men det får vi leva med.

Fakta

Preliminärt spelschema

2 maj:
Hammarby-Sirius
Örebro-Norrköping
Djurgården-Brage 

9 maj:
Sirius-Brage
Hammarby-Norrköping
Örebro-Djurgården 

16 maj:
Sirius-Djurgården
Brage-Norrköping
Hammarby-Örebro

23 maj:
Sirius-Norrköping
Örebro-Brage
Hammarby-Djurgården

30 maj:
Sirius-Örebro
Norrköping-Djurgården
Brage-Hammarby

Publicerad 2020-04-15 kl 16:37

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto