Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart: SvFF straffar Hasse Larsson efter finalbråket

Allsvenskan

BK Häcken anmälde Hasse Larsson till SvFF:s disciplinnämnd - efter ett bråk under cupfinalen.
Nu straffas Mjällbys sportchef med böter på 10 000 kronor.
Fotbollskanalen har tagit del av beslutet, i vilket det framgår att knuffen på Samuel Gustafson bedöms som "avsiktlig".

3:25
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån och Michael Erichsen/Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från cupfinalen i spelaren ovan.

BK Häcken slog Mjällby AIF på Strandvallen i svenska cupen-finalen, och mitt under matchen, i halvtid, kom rapporter om ett bråk. Mjällbys sportchef Hasse Larsson delade då ut en knuff mot Häckens stjärna Samuel Gustafson, som stod och väntade på att göra en intervju, varpå ett tjafs inleddes, där Häckens back Johan Hammar också uppges varit inblandad och puttat Larsson. 

Häcken valde därefter att anmäla Hasse Larsson till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd, och nu har nämnden tagit ett beslut i frågan. 

Disciplinnämnden meddelar att Larsson straffas med böter på 10 000 kronor. I sitt beslut, vilket Fotbollskanalen tagit del av, skriver nämnden:

Annons

"Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt videosekvens av den anmälda förseelsen anser Disciplinnämnden att Hans Larssons agerande mot spelaren har varit avsiktligt och att det utgören bestraffningsbar förseelse. Böternas storlek är bestämda utifrån förseelsens art".

Beslutet kan överklagas till Riksidrottsnämnden, senast den 19 juni, men Mjällbys klubbchef Jacob Lennartsson meddelar, till Fotbollskanalen, att klubben inte kommer att överklaga beslutet. 

Larsson har sedan tidigare uttryckt ånger med anledning av incidenten. 

- För det första så är jag medveten om att jag agerat felaktigt och det ber jag verkligen om ursäkt för. Jag valde i det läget med de känslor som fanns då att gå in i spelarens sida och söka kontakt när vi möttes i spelargången som en konsekvens att spelaren i fråga uttalat sig på ett negativt sätt mot klubben jag älskar. Något jag oavsett provokation borde hanterat bättre. Den fysiska kontakten var marginell men självklart oacceptabel, sa han nyligen i ett uttalande på Mjällbys hemsida. 

Annons

Häckens klubbchef Marcus Jodin förklarade, vid samma tidpunkt, klubbens anmälan så här: 

- Det är framför allt som en markering mot ett beteende, som vi inte anser är passande i svensk fotboll. Det var en oprovocerad knuff från en sportchef i en mixad zon i en cupfinal. Vi anser att vi behöver markera mot det och att svensk fotboll behöver markera mot det. Därför gör vi en anmälan, sa han till Fotbollskanalen då.  

Publicerad 2023-06-05 kl 10:31
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto