Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

KLART: Wanderson lämnar Gais - klar för Al-Ahl: "Han tvekade inte en sekund"

Det blir Saudiarabien för Wanderson. Gais-brassen går till Al-Ahli.
– När det här kom tvekade inte Wanderson en sekund, säger hans agent Patrick Mörk till fotbollskanalen.se.

Wanderson har spelat sin sista match för Gais. Göteborgsklubben har kommit överens med den saudiarabiska klubben om en övergång, och även Wanderson är överens med Al-Ahli.

– Det känns fantastiskt bra. Nu ska vi knyta ihop det här, Wanderson har ju inte skrivit på – man ska inte glömma bort det. Klubbarna är överens och nu ska vi ner och Wanderson ska träffa prinsen som är ordförande i klubben och skriva på avtalet, säger Mörk.

Enligt honom rör det sig dock bara om formalia, eftersom de är överens om alla detaljer. Allt som saknas är brassens underskrift. En stor anledning till att den saudiska klubben köper Wanderson är den nye norske tränaren Trond Sollied.

– Det är klart att det var enklare att sälja in Wanderson till en norsk tränare. Han visste vem det var, kunde lätt kolla upp honom och visste nivån på Allsvenskan. Jag känner ju honom sedan 15 år – så det är klart att det var en fördel.

Hur nära var det att det blev en någon klubb?
– Ja, det har varit väldigt mycket och väldigt nära flera gånger. Det har bara varit en fråga om när och var han ska hamna. Hade det här inte blivit av hade det blivit någonstans i Europa.

– Det har varit intresse och väldigt nära från tyska toppklubbar och turkiska och holländska toppklubbar. Men när det här kom tvekade inte Wanderson en sekund. Han tyckte att det var perfekt.

– Man går ju gå i etapper och det här är ju en etapp. Att man sedan får så fantastiskt bra kontrakt gör ju mycket.

Affären ska dessutom vara en ekonomisk jackpot för Gais, och själv säger deras ordförande Christer Wallin att det är den största i klubbens historia.

- Gais gör sina största affär någonsin – det handlar om ett betydande tvåsiffrigt belopp – och som ekonomiskt säkerställer Gais verksamhet.

Wanderson kom till Gais 2007 och har gjort 32 mål för klubben.

Publicerad 2010-07-27 kl 22:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons