POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Klubbarna agerar efter misshandeln - ökad säkerhet på Tele2

Under derbymatchen mellan Djurgården och Hammarby blev en journalist misshandlad på pressläktaren. Nu vidtar klubbarna tillsammans med arenaägaren för Tele2 åtgärder.

Det var under halvtidspausen i tisdagens Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby som en påverkad man tog sig upp på pressläktaren och gick till angrepp mot en reporter från TV4.  

- Det är helt oacceptabelt och vi kommer vidta nödvändiga åtgärder när vi fått en klar bild av vad som hänt, har Erik Westberg, sportchef på C More och TV4-gruppen tidigare sagt.

Efter händelsen gjorde även Svenska sportjournalistförbundet SSF och Sportjournalisternas klubb Stockholm SKS ett gemensamt uttalande på Facebook:

"SKS och SSF har vid tidigare tillfällen påtalat för Djurgården, Hammarby och AIK att pressplatserna på Tele2 Arena och Friends är helt öppna och saknar tydliga avgränsningar. Det saknas också vakter. Det är naturligtvis en ohållbar situation att obehöriga personer kan kliva rakt in på pressläktaren. Det är också en oacceptabel arbetsmiljö för de journalister som rapporterar om Stockholmsfotbollen."

Under fredagen mötte SSF och SKS Djurgården, Hammarby och arenaägaren för Tele2 - för att diskutera säkerheten för pressen på Tele2 arena och efter mötet står det  klart att det kommer att vidtas åtgärder. 

På sin hemsida skriver SKF att det redan till lördagens match mellan Hammarby och Jönkping Södra bland annat kommer att finnas en avgränsning som omsluter pressläktaren samt att det kommer finnas säkerhetspersoner och vakter som ska se till att journalisterna arbetar i en säkrare miljö.

FAKTA

Läs Lundhs blogginlägg om händelsen

Publicerad 2016-04-22 kl 17:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå