POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
BUNDESLIGA 2

Klubblös Baffo i träning med Blåvitt - öppen för allsvensk återkomst: "Varför inte?"

Foto: Bildbyrån/Instagram

Joseph Baffo är klubblös efter att ha lämnat tyska Eintracht Braunschweig.
Nu tränar mittbacken med IFK Göteborg.
- Kommer de med ett erbjudande är det inte direkt så att man stänger öronen, säger Baffo till Fotbollskanalen.

Efter tre år i Tyskland och 2. Bundesliga har Joseph Baffo nu lämnat Eintracht Braunschweig, och är klubblös. Nu tränar 25-åringen med IFK Göteborg.

- Det är en stor och bra förening att komma till. Jag uppskattar att de tog emot mig så vänligt med öppna armar, säger Baffo till Fotbollskanalen, och fortsätter:

- Poya (Asbaghi, tränare) och jag har snackat i dagarna. Det är alltid kul att spela fotboll, och med situationen jag är i nu är jag bosman. Han sade att det var lugnt att jag tränade med dem, och det uppskattar jag. Jag har familj i Göteborg, och det underlättar ju en hel del.

Baffo har en bakgrund i Halmstad och Helsingborg, för vilka han totalt gjort 67 matcher i allsvenskan. Han säger sig vara öppen för att återvända till allsvenskan.

- Varför inte? Man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda.

Blåvitt släppte nyligen Sebastian Eriksson, som använts som en av tre mittbackar under våren, som bosman till grekiska Panetolikos.

Vet du hur intresset ser ut från Blåvitts sida?
- Jag tror inte att det finns något speciellt intresse. Just nu är det mer att jag har tränat med dem i dag och kommer att fortsätta träna med dem tills jag själv vet lite mer om vad som händer. Sedan vet man aldrig. Vi har inte gått in på något sådant. Jag vet inte hur deras situation ser ut. Först och främst vill jag bara träna och spela fotboll. Men skulle de nå ut till mig på ett sådant sätt, då stänger man ju inte öronen precis, säger Baffo.

I höstas skadade Baffo korsbandet och har inte spelat en ligamatch sedan oktober i fjol. Han menar också att det inte var aktuellt att stanna i Braunschweig, som dessutom blev degraderade till tredjedivisionen, när kontraktet gick ut.

- Det har de vetat sedan de kom med ett kontraktsförlängningsförslag till mig i november i fjol. Jag hade inte velat stanna där oavsett om de hållit sig kvar eller inte. Sedan kom skadan väldigt olägligt. Så kan det vara i fotbollen. Men det är bara att ta nya tag. Så här långt känns det bra. Jag har rehabat mycket i Halmstad med Simon Bakkioui, har byggt upp mig. Jag tar det dag för dag. Nu har jag fått lite fotboll i mig, och det känns jävligt skönt. Vi får se vart det bär av.

Enligt fotbolltransfers.com är schweiziska Grasshoppers intresserat av Baffo.

Publicerad 2018-07-04 kl 18:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå