Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Knudsen stressar inte med comebacken: "Jag kommer vara 10-20 procent före andra"

Allsvenskan

MALMÖ. Jonas Knudsen ser ljuset efter korsbandsskadan.
Malmö FF-backen berättar om vägen tillbaka och besvikelsen förra året.
- Att man inte var med i Champions League är så klart ett hårt slag i huvudet, säger Knudsen till Fotbollskanalen.  

4:47
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Malmö FF-Gais i spelaren ovan.

Den 29-årige vänsterbacken var given på sin position i Malmö FF och hade bland annat avgjort den allsvenska premiären mot Hammarby. Men den 17 juli förra året höll sig olyckan framme. Jonas Knudsen vred om knät i 5-0-segern mot Degerfors, försökte spela vidare, innan han byttes ut.  

Ingen större dramatik - innan diagnosen visade på allvarlig korsbandsskada. Läkare och fysteam avvaktade i några veckor innan de tog beslutet att operera. Innan dess hade Knudsen startat i princip varje match i ett års tid.  

I dag är dansken tillbaka på planen men tränar fortfarande vid sidan av de andra MFF-spelarna. Han siktar på att göra comeback i april eller maj, och känner ingen stress överhuvudtaget kring återkomstdatumet, trots att skadan är den första riktigt allvarliga i karriären. 

ANNONS

Hur går rehabiliteringen?  
- Den går bra, riktigt bra. Vi följer den hela vägen och knät är bra - inga bakslag, så det är skönt. Jag är riktigt glad och arbetar extremt hårt. Som jag sagt hela tiden ändå från starten är det en stor möjlighet för mig att komma ännu starkare tillbaka, säger Jonas Knudsen.  

På vilken sätt är det en stor möjlighet?  
- Det är en stor möjlighet för mig, att istället för att ta det negativa se en möjlighet - i och med att jag haft möjligheten att bygga upp min kropp på ett helt annat sätt än jag kanske gjort förut. Jag har fått några erfarenheter som jag kan dra fördel av nu, och verkligen fått bygga upp min kropp till att vara ännu starkare och komma tillbaka. I och med att du också blir äldre är det en ännu viktigare parameter för dig själv att hela tiden ha kroppen på plats.

ANNONS

- Under den här perioden har jag lärt känna min kropp ännu bättre och vet nu vilka saker jag kan göra. Om du tänker på det kan du hålla en ännu längre tid, och det är i sig viktigt. Jag har gjort min kropp extremt redo och så solid som den kan vara fram tills nu. För det första att komma ännu starkare tillbaka, och att jag har så mycket kraft i förhållande till andra. Jag kommer att vara 10-20 procent före andra - det är mitt mål och det är målet jag jobbar mot. 

Skadan kom några dagar innan den andra Champions League-kvalomgången mot finska HJK. Knudsen missade därmed den extremt framgångsrika sensommaren och säsongsupplösningen, och påtalar hur snabbt det kan gå när man den ena dagen är en del av gruppen, och sedan glider ur den på grund av en skada. Han betonar dock att resten av MFF-laget varit väldigt stöttande i processen. 

ANNONS

Du skadade dig innan det roliga började - hur upplevde du resten av säsongen från sidan?
- Ja, men det är klart - nu spelade jag 40 procent av matcherna i allsvenskan och hade inlett Champions League-kvalet. Kvalet genomförde vi på ett fantastiskt sätt och sedan kom till Champions League - det var faktiskt extremt stort för alla, som jag också kände mig som en del av. Det ska man komma ihåg och säga till sig själv, det man trots allt hann spela. Men det är klart, att man inte var med i Champions League är så klart ett hårt slag i huvudet. Eftersom det var också det jag kom till Malmö för, med målsättningen att spela i Champions League och vinna mästerskap, säger Knudsen.  

Är Champions League ditt största mål i år, förutom att komma tillbaka?  
- Ja, komma tillbaka men också att vinna mästerskapet igen. Vi har vunnit två år i rad, och jag tror att det vi ska komma ihåg och ha med är drivkraften till att vinna tre. Det kommer bli extremt hårt om det. Vi har vunnit två år i rad - men det är nu alla vill slå oss, mer än de ville tidigare.

ANNONS

- Det är nu vi ska skapa historia och visa att vi kan vinna mästerskapet tre år i rad. Vinner vi inte i år måste vi vinna två gånger innan vi får chansen på den tredje, inte sant? Det är nu vi ska göra det och hela tiden sätta det som mål. Vi ska sätta standarden för oss allesammans. Det ska vara vår målsättning - vi ska skapa historia. 

Jonas Knudsen har gjort två mål på 76 matcher för det MFF som han tillhört sedan 2019. Han har även spelat för danska Esbjerg och Ipswich Town i England, och gjort sju A-landskamper för Danmark.  

Publicerad 2022-02-25 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto